‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #1874

Hol hibáztam??? :(

Vannak nálam eladó kis rottweiler kutyusok,tegnap adtam fel hirdetés ezzel a szöveggel!!!2012.11.01.születésű rotik eladók 1 féregtelenítés már meg volt,és a többi egészségügyi oltások is megfognak majd történni!!!!minden héten állatorvos látja őket minden rendben velük!!!erre kaptam olyan választ,hogy merek én ilyen hirdetést feladni,mikor kötelező az oltás és a chippelés,mi vagyok én kutya gyilkos hogy ezek még nem történtek meg!!én úgy halottam,hogy az oltást 6 hetes kortól kel adni nekik,a chippelést meg 4 hónapos kortól!!! várom válaszotokat mert ilyen megjegyzések mellett nem merek hirdetést feladni már :(

kategória: kutya, válaszok száma:19, kérdés értékelése:-4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2012. December 14. #10427

amit csináltál, azt úgy hívják, hogy szaporítás. aki jártasabb a kutyázás terén és szívén viseli a kóbor állatok sorsát az élből viszolyog az ilyenektől.
tök mindegy, hogy naponta elviszed-e a kölyköket a dokihoz, attól még semmi koncepció, semmi eredmény nincs az alom mögött, és ha jól sejtem törzskönyv sem. az egészségügyi szűrésekről nyilvánvalóan halvány lövésed sincs, és mikor rákérdeznek sem veszed a fáradtságot, hogy utánanézz... a roti diszpláziával igen gyakran terhelt fajta, egy súlyosabb állapot miatt akár már 1-2 évesen is el kell altatni egy kutyát, nem játék! és csak rtg-nel lehet megállapítani, van ilyen felvételed a szülőkről?
a mikrochipet pedig nem négy hónaposan kell a kutyába ültetni, a rendelet úgy szól, hogy a négy hónaposnál idősebb kutyákba kötelezően kell rakatni, de tulajdonoscsere esetén is! ha pedig 2 hónaposan vált tulajdonost, akkor 2 hónaposan kell chippezni.

Válaszolta KatkaGege gazdi (Joker), 2012. December 03. #10379

Egy hirdetés szövege így szól kb: Eladó rottweiler kutyák ..szuka ...db kan...db Apa: ...(törzskönyvezett név) Anya:...(törzskönyvezett név) (Esetleg kiállítási eredmények.) A szülők szűrve vannak mindenféle betegség alól: ..... 8 esetleg 10 hetesen ...oltással, féregtelenítve,chip-ezve elvihetők törzskönyvel. Minimum legalább ennyi. Voltak a szülők tenyész szemlén? Szűrve vannak? Van törzskönyvük? A kölyköknek lesznek? Az egy dolog,h látja őket az orvos..attól az még nem jelenti azt,h nem beteg kutyákat szaporítasz!Tudod vannak genetikailag örökölt betegségek is!Amiket nem is muszáj,h a kölykök a szülőktől hozzanak,hozhatják a nagyszülőktől is! Az meg a másik,hogy 3.tüzelésnél szokás a szukát fedeztetni mivel ebből komoly gondjai lehetnek idővel a kutyádnak! De nem nincs ezzel semmi gond. Csupán annyi,hogy az ilyet bízzuk inkább az okosokra akiket úgy hívnak,hogy tenyésztő!

Válaszolta tereziacsilla gazdi (Picur), 2012. November 26. #10337

Egy kis magyar nyelvtan és semmi baj nincs a hirdetéssel.
Egyébként a kutyusokat mindig is 8 hetes kortól volt ajánlott elválasztani. Chip behelyezése pedig már az eladás pillanatában lehetséges, és javasolt is.
A kommentekre pedig inkább nem válaszolnék, mert nem az a cél és mert túl sok mondanivalóm lenne...

Válaszolta ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #10297

A kérdező hozzászólása:

Kedves dominó!!!Én beszéltem az állatorvossal és azt mondta nyugodtan pároztathatom már a Pempőkémet mivel ő mondta én meg is tettem....persze hogy fogom törzskönyveztetni őket és a többi kötelező oltások is meg lesznek majd....Én meg hallgatok mindenkit.... :)

Válaszolta ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #10295

A kérdező hozzászólása:

Zsömi drága!!! Mért te szerinted 1 rendőrségi kutya lehet beteg??? sztem nem,mert milyst találnak nála betegséget ki nyugíjaztassák!!!Egy rendőr kutyának kötelessége orvoshoz járni...minden hónapba....Pempő is úgyszintán jár orvoshoz mindennap!!! most az hogy nem tudtam biztosra hogy már nem 6 hetes kortol lehet eladni őket le ne szedmár a fejem :P(ezt csak viccnek szánom)Még1x köszönöm a válaszotokat.......

Válaszolta Sumi gazdi (Boni), 2012. November 23. #10291

Egy rendőrkutyának kötelező szűrései vannak.Másrészt a rendőrkutyák nem szaporítótól vannak.
Nagyon komoly terhelést kell kibírniuk mentálisan és fizikálisan is.

Válaszolta ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #10290

A kérdező hozzászólása:

Zsömi kedves...igen 1.5 éves a pempőkém és már a 2ik tüzelésnél lett pároztatva...persze hogy rendelkezünk törzskönyvel

Válaszolta ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #10288

A kérdező hozzászólása:

Drága Zsömi!!! Így mostmár okés minden..Csak tudod az előző leveled kicsit flegma volt!!!Az apa is jár sokat oroshoz és ebbol gondolom hogy egészséges ő is hisz rendőrségi kutya kötelezö nkik a vizsgálat!!! Azért köszönöm töled is a választ jobban utána fogok járni a dolgoknak....Meg tod sokan azon vannak ki akadva hogy 6-hetes kort írtam nem 8-heteset....De régebben 6 hetes kortól lehetett elhordani a kutyukat!!! Köszönöm válaszotokat mégegyszer :)

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2012. November 23. #10286

1,5 éves?Hányadik tüzelésnél lett pároztatva???Csak a 3. tüzelésnél szokták a tenyésztők pároztatni őket.Első tüzelésnél bele is halhat a kutya..Törzskönyve van?Nem is kellett volna elkezdeni.Jó oké egyszer belefér egy alom,de csak nagy körül tekintéssel!!!Ha egészséges és Akivel pároztatva lett kutya is az akkor azt mondom egyszer belefér.Na meg Rotinál nem mindegy.Fontos,hogy jó vérmérsékletű legyen.

Válaszolta ZámZsuzsanna gazdi (Pempő), 2012. November 23. #10283

A kérdező hozzászólása:

Zsömi kedves!!! Köszönöm a szép szavakat....Igen tudom ki az apuka 1 rendőrségről származó Rottweiler :) nem az utcáról felszedett kutyus volt....De ám nem a kérdésemre válaszoltál ezért figyelmen kívűl veszem a meg tisztelő válaszodat :)Semmi betegségük nincs a kicsiknek hisz már írtam hogy minden héten járnak orvoshoz és az orvos meg mondta hogy makk egészségesek :) aminek nagyon örülünk...Szerintem neked kéne orvoshoz menni már megbocsáss mert én szépen kérdeztem és elvárom a normális válaszokat !!!!Mielőtt pároztattam elvittem a Pempőt állatorvoshoz és kivizsgáltattam,hál istennek ő is makk egészséges,ha lenne valami baja betegségei akkor szted pároztattam volna :) ????Pempőt is minden hónapba látja orvos 1.5 éves már és egyetlen egy hónapot se hagytunk ki vizsgálatokra!!!

Válaszolta kiskis gazdi (Szotyi és Negro), 2012. November 23. #10282

Hol hibáztál? Már ott amikor elkezdted

Válaszolta debi09 gazdi (Myndi), 2012. November 23. #10279

hát a hirdetést oké hogy feladtad mert gazda kell de csak 8 hetes kortól lehet őket el vinni.te semmit nem hibáztál!:):)