‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte duccio gazdi (Ferdinánd), 2012. November 25. #1881

Egy kölyökkutyát hány hetesen lehet tesztelni (frizbi)?

Mennyi idős kortól, és hogyan lehet egy kölyökkutyát tesztelni, hogy felnőttként lesz-e affinitása a frizbizéshez? tenyésztőtől lehet lehetőséget kérni egy próba lehetőséget?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta tereziacsilla gazdi (Picur), 2012. November 26. #10335

Ha mindenféleképpen frizbizni szeretnél vele, akkor nem értem miért nem a biztosra mész. Az oké, ha szereted a kihívásokat, de nem igazán az állaton kellene kísérletezni.
Mellesleg az a véleményem, hogy bármit meg lehet tanítani, minden csupán türelem és idő kérdése. Egyébként pedig ha tenyésztőtől veszed az állatot, nyilván be tud számolni a szülők készségeiről, hajlamairól tulajdonságairól, ebből esetleg lehet következtetni, ám ez nem bomba biztos.
Próba lehetőség felvetését pedig hanyagold ebben a formában, mert nem lesz épeszű tenyésztő, aki ebet ad a kezeid közé.

Válaszolta duccio gazdi (Ferdinánd), 2012. November 25. #10333

A kérdező hozzászólása:

Nem kell teljesen sík hülyének nézni, pontosan tudom, hogy kutyát 1 év alatt nem szabad ugráltatni.
Azért tettem fel a kérdést, mert hosszas gondolkodás után sikerült eldöntenem, hogy melyik kutyafajta lesz a legalkalmasabb számomra, hogy komolyan, sportszerűen belefogjak a frizbizésbe. Nem a border collieról van szó, ahol biztosra mehetek, ebben a kutyafajtában 50-50 % hogy apportos-lesz-e vagy sem. És ha már rengeteg pénzt szánok rá, nem szeretnék mellé nyúlni, biztosra szeretnék menni.
A próbát, pedig nem úgy értettem, hogy elhozom, és ha nem tetszik, akkor vissza viszem, hanem lehetséges-e hogy már a tenyésztőnél kiderüljenek a kiskutya képességei.