‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte annácska9 gazdi (Gombóc), 2012. December 24. #1916

Az újonnan hozott tengerimalacom vemhes.

Nemrégen érkezett új otthonába az alig 5 hónapos tengerimalac, akinek nemsokára kölykei fognak születni, jelenleg egyedül van.
mivel nem voltam felkészülve, hogy így kapom meg a malacot, bármilyen tippet, tanácsot elfogadnék, ami ezzel kapcsolatos.
előre is köszönöm azoknak a gazdiknak a válaszát, akiknél már születtek tengerimalacok.

kategória: kisemlős, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2012. December 24. #10460

Nekem rendszeresen születtek régen kismalacok.Végül is nincs túl sok teendő ha egyedül van a malacka,nem kell különzárni a fiút.Átlagban 68 nap(59-72nap) a vemhességi idő.Első ellésnél általában 2-3 kicsi születik.Teljesen életképesen,szőrösen,jönnek a világra.Nagyon hamar elkezdik enni az eleséget,de azért minimum két hétig szükségük van az anyjukra,hogy szopjanak.Az ellési idő kb.15 perc és 50 perc között lezajlik,az esetek többségében komplikáció mentesen.Fontos,hogy ilyenkor ne zavarjuk az anyát,had végezze egyedül a dolgát.Csendre és nyugalomra van szüksége.Nálam mindig éjszaka történt az ellés.
Nagyon nagyon édesek a kis csöppségek.Ha megvannak a kicsik és tovább is nálad maradnak,figyelj rá,hogy ők már nagyon hamar,4-5 hetes korukban ivaréretté válhatnak,így fiú lány ne maradjon együtt,mert a korai vemhesség veszélyes számukra.A vemhesség első ideális ideje 5-6 hónapos kor.