‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte saby gazdi (Hector), 2013. January 27. #1968

Mindent szét rág ami a foga közelébe kerül, mit lehet ellene tenni?

Sziasztok! hector mindent szét rág amit el lehet képzelni, a szomszéd kerítéselemét akkor a bejárati ajtót, és legutoljára a csengőnek a kábelét, ami szerintem egy kicsit meg is rázta. minden héten kap 1-2 db nagy csontot amit tud rágni, van játéka amit úgyszintén rághat. néztem a fogát semmi nincs neki oda beszorulva, ami zavarná és azé rágna. más tippem nincs, kérlek segítsetek.

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Bogi44 gazdi (Lüszi), 2013. March 14. #10935

Többet játsz vele! Minimum 1 órát kell vele, mert nem csak rágni fog hanem
cserepeket borít, ás a kert végében stb....az ő energiáját kell levezetni.Ne sajnáld,csapj az orrára ha valamit rág!Az én kutyám is így viselkedett, de sikerült megnevelni, ezért bízom benne, hogy nektek is sikerül!

Válaszolta Daisygazdi gazdi (Daisy), 2013. January 29. #10710

Nálunk nagyjából bevált a "csere-akció"
Ha olyat rágott amit nem szabadott volna,akkor elvettem tőle egy"pffúúújjj" kíséretében és azonnal odaadtam a csontját,vagy más rágható játékát,ahogy elvette megdicsértem.Sokszor olyankor is megdicsérem spontán,amikor rágja a saját dolgait,amit szabad.

Válaszolta Spániel gazdi (Zsömi), 2013. January 27. #10698

Kösd le!Játssz vele,vegyél neki KONG-ot,fáraszd le fizikailag egy hosszú sétával.

http://b3-team.weebly.com/mieacutert-rossz.html

Válaszolta tereziacsilla gazdi (Bogár), 2013. January 27. #10694

Valóban unatkozik. Próbáljatok ki valamilyen sportot közösen, ahol testileg és szellemileg is elfárad.
A rágásról pedig le kell szoktatni, ha van elég játéka/rágókája (ami mint említetted van), akkor minél többször hívd rá fel a figyelmét, hogy gyere, itt van, ezt rághatod. Ha pedig tiltott területre téved a fogaival, dorgáld meg. Amikor magától alkalmas dologgal foglalja el magát dicséret. Nem mondom, hogy hamar rögződik majd a dolog, de az együtt töltött időbe bele kell férnie.

Válaszolta duccio gazdi (Flo), 2013. January 27. #10693

Bocsánat, ha nagyon nyers voltam az előbb. A fizikai fárasztáson kívül, próbáld meg kreatív játékokkal, szellemileg is lefárasztani, hidd el, csodákat lehet vele művelni. :)

Válaszolta saby gazdi (Hector), 2013. January 27. #10690

A kérdező hozzászólása:

Minden nap van sétáltatva, és a sétán kívül 30-60 perc játék ami labdázásból (aktív futásból áll) és 2-3 naponta találkozik egy másik kutyával, akivel birkóznak egy jót. Szerintem ez elég foglalkozás, hétvégén még több van, mert a közeli erdőbe járunk el túrázni. Éjszaka meg nem tudok vele foglalkozni, mert akkor nekem is pihenni kell.

Válaszolta duccio gazdi (Flo), 2013. January 27. #10689

Nekem lenne még egy tippem: UNATKOZIK!
Bár lehet, hogy hülye a kérdés, de mennyit foglalkozol vele? Sétálni elviszed néha? Minden kutyával kell foglalkozni, egy ilyen intelligens fajtával meg aztán főleg.
Én az mondom, jól teszi, hogy szétrág mindent, mert ez a TE HIBÁD!