‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte pumiesdori gazdi (Pumi), 2013. February 21. #2004

Nincs több séta?

A következő a gond az 5 éves keverék kutyámmal: kb. 1 hete kezdtem el a pórázhoz szokatni és elmenni vele sétálni. minden nagyszerűen ment, nem is ezzel van a gondom. nálunk a nagykapu mindig nyitva van, mivel boltot üzemeltetünk. valamelyik nap a kutya fogta magát és elindult ki az utcára, pedig eddig meg volt tanítva neki, hogy a kapun nem mehet ki. gondolom ez a sétáltatástól van. innestől kezdve megtiltották, hogy sétálni vigyem, mert félnek, hogy máskor is magától elkóborol. van erre valami megoldás?

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Manguszta gazdi (Liz), 2013. March 02. #10900

Nézz utána annak a neten, hogy KAPUSZABÁLY. A kutyatanítás 5 szabálya közül az egyik, és pont ilyen helyzetekre találták ki... Esetleg menjetek kutyasuliba. Lényege, hogy a kutya bombabiztosan meg tudja tanulni, hogy nyitott ajtó/kapu esetén semmilyen körülmények között nem mehet ki. Csak gazdival, ill. csak gazdi hívására. A nagyon akaratos, befogadott felnőtt foxink is meg tudta tanulni, tehát mindenki meg tudja :-)))

Válaszolta pumiesdori gazdi (Pumi), 2013. February 21. #10835

A kérdező hozzászólása:

tudom, hogy már régen el kellett volna vinni rendszeresen sétálni, de itthon nem engedték meg, mivel azt is nehezen értette meg, hogy a nyitott kapu miatt nem mehet ki bármikor az utcára. De nem is a sétálással van a gond, mert szereti, hanem azzal, hogy így már kimegy az utcára (póráz nélkül magától) a nyitott kapun keresztül, ami nem jó.