‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Chokky gazdi (Hector), 2013. February 27. #2011

Túl sietős, kapkodós ló.

Mostanában ha kimegyünk terepre mindig egy sietős csődört kapok.
de az a helyzet hogy azért siet mert megszokta hogy mindig ő megy elől. én nem is mehetek elől (mivel lovásszal járok). a szárat hiába húzom meg nem reagál (a kezem mindig egy vonalban van a ló fejével). és még a másik ló hátsójába is belemegy a nagy sietsége miatt. a másik meg az hogy nagyon legeli a füvet túrák közben. ilyenkor vagy rásuhintok egyet a pálcával vagy felhúzom a fejét.
hogy kéne kezelnem ezeket a helyzeteket?

kategória: nagyemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta -Betti- gazdi (Fecske), 2013. May 26. #11332

Hát igen Fecskének is voltak ilyen időszakai a lovardában igaz nem az én lovam és többen is szoktak rajta lovagolni én úgy szoktam nála ha pl: ügetünk akkor amikor előzne sétára fogom és tovább ügetünk lassan de akkor nagyon kell fogni a szárat mert volt már hogy beindult vágtába!
Terepen azt ajánlom elsőnek jól lovagold le a karámban vagy éppen le futtatod futószárral akkor nem lesz olyan sietős a dolga!
Fecske is nagyon szokott sietni terepen egyszer vissza tudom fogni máskor meg ott megy az első ló mellett!
Remélem tudtam segíteni valamennyit!

Válaszolta KrisztinaPajtigazdi gazdi (Pajti), 2013. March 08. #10909

Sajnos az is szerepet játszik , hogy jön a tavasz és ilyenkor a lovak 'megbolondulnak"Az én bérelt lovam is ebben az időszakba van .Hiába akarom lassítani, utoljára 1 és fél kör után sikerült megállítani.

Válaszolta Chokky gazdi (Hector), 2013. February 28. #10889

A kérdező hozzászólása:

Hát igen ez a baj. Nem az én lovam viszont az elmúlt három hétben csak ezt a csődört adták nekem. Az egész kezem vízhólyagos lett már a sok visszafogástól. A lovardáé ez a ló és már mondtam a tulajdonosnak hogy próbálják meg megnevelni már csak azért is mert kicsiket is szoktak rajta lovagoltatni

Válaszolta TysonFüles gazdi (Tyson), 2013. February 27. #10885

Szia!Sajnos van az a ló, aki jelleméből adódóan nem igen szeret hátul haladni, ilyennel nekem is volt dolgom. Igazából szerintem úgy lehetne talán kinevelni belőle, hogy nem csak akkor menjen hátul, ha Te viszed ki, hanem mindig. És ne csak húzd a szárat, hanem finoman játszál vele, épp csak kicsiket mozduljon a zabla, irányváltoztatás nélkül, mert akkor az is valamennyire elvonja a figyelmét. Meg ugye a testsúly hátrébb helyezése is segít. De ott vannak még a kikötőszárak is, végső esetben, hiszen nem tud a ló úgy megnyúlni. A legelést, ha nem szeretnéd, akkor fel kell venni a fejét, és előbb-utóbb rá fog jönni mit akarsz, megunja és abba hagyja. Csak az a baj, hogy ha nem a Te lovad, akkor Te egyedül hiába próbálod megnevelni, jön a következő lovas, és minden kezdődik előlről.