‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Renáta84 gazdi (Bolyhos), 2013. April 07. #2068

Whiskas cicaeledel!

Sziasztok!cicám csak a whiskas zacsisát eszi meg,szerintetek hosszútávon lehet tőle baja?szárazból a cat-chov és royal sterilt keverem.előre is köszönöm szépen.

kategória: macska, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Zoey9500 gazdi (Szófia), 2013. April 10. #11127

Nem hinném,de nem a legjobb macskatáp.A Szofi úgy-ahogy megeszi. Mici meg egyátalán mert hull a szőre tőle.Mi a Cat-Chow-ot vesszük,mert az a legjobb. Micit úgy szoktattuk rá a Cat chowra hogy kevertük a whiskassal.Igaz egy hét alatt megszokta az újat.Szofi meg életében mindig is Cat chowot evett.Meg royalt is kap Micivel együtt.Csak Szofit a cicatápra elég nehezen szoktattuk rá mert csak pépesen volt hajlandó megenni.Mert nem volt hatásos a keverés.Így bekeményítettem,oda raktam a cat chowot ő meg csak ott fintorgott,így három napig nem evett,majd elkezdte enni.Így megtanulta hogy azt egye ami van.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 09. #11119

A mi állatorvosunk azt mondta, hogy a cicák a megszokások rabjai, és nem szeretik a változatos táplálkozást. A mai eledelek ráadásul pont úgy vannak összeállítva, hogy minden tápanyag a megfelelő arányban legyen meg bennük. Ha Te magad főzöl rá, akkor alaposan ki kell számolnod, hogy mennyi legyen benne a hús, az milyen legyen, mennyi vitamin, taurin stb kell neki, mennyi legyen a szénhidrát. Szerintem a Whiskas nedvestől talán baja nem lesz, de nem is valami hasznos eledel. Kis mennyiséget kellene neki adni abból, csak íznek, mert szereti, de a fő eledele a jó minőségű száraz táp legyen. Megpróbálhatod, hogy kevered a Whiskast egy másik jobb nedvessel, hátha úgy megeszi és megszokja a másikat, majd elhagyod a Whiskast.

Válaszolta Renáta84 gazdi (Bolyhos), 2013. April 07. #11104

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen,vadászni nem szokott panellakó a Bolyhoska.Ezért féltem mert tudom hogy a whiskas tele van minden cuccal ami nem jó a cicáknak.De hát mit tegyek ha ezt hajlandó a kisasszony megenni.Ezért próbálok szárazból jót venni.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. April 07. #11102

Szerintem nem lesz baja. Bár nem vagyok nagy cica szakértő. A whiskas nem a legjobb cicatáp, a Cat-Chow, és a Royal viszont prémium tápok, szóval ellensúlyozzák. Meg gondolom vadászni is szokott Bolyhos, és a madarakban is sok a tápanyag.