‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Bejni gazdi (Maszat), 2013. April 10. #2072

A kiscicám tüzel!

Sziasztok nekem van 1 lánycicám aki most kezdett el tüzelni de nagyon viszont van 2 kan cicusom is akik folyton verekednek miatta.
a kérdésem az lenne hogy lehet valami gond ha tüzel a cicám de nem "közösül"???

kategória: macska, válaszok száma:8, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. April 25. #11209

Nekem fene tudja, mióta Töki ivartalanítva lett azóta vérbeli pasi lett. Majd ő megmondja mikor akar simogatás, mikor akar törődést, őt nem kell agyonajnérozni, stb. Charlie ha tudná a fejét fogná ettől az úri modortól. A kicsi az viszont tényleg bújós (bár ő előtte is az volt).

Gond amúgy meg nincs belőle, csak max az idegeid nyúzza azzal, hogy pasit akar Egyik ismerősnek mikor tüzelt a lány cicája tisztára olyan volt, mintha bárki gallérját elkapta volna és a szemünkbe nézve azt kiabálná: "most azonnal pasit akarunk". Viszont ez meg azért szenvedés neki addig az ideig ... de ha megvan az ivartalanítás, akkor nem jársz úgy mint én (kémiai hadviselés alapja lett egy sárga hátizsák 2 évvel ezelőtt), nem lesz felesleges bunyó és a leányzó is higgadtabban viseli át az időszakot.

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. April 16. #11171

Az ivartalanítás azért is jó mert sokkal bújósabbak és játékosabbak lesznek.
Nekem lassan 5 éves a kandúrom és olyan mint egy nagyra nőtt kiscica.

Válaszolta Bejni gazdi (Maszat), 2013. April 12. #11140

A kérdező hozzászólása:

ez megnyugtat:) köszönöm szépen:)

Válaszolta Kriszti2 gazdi (Cappy emlékére), 2013. April 11. #11139

Ha meg a viselkedés változástól és elhízástól félsz, nem lesz semmi változása.
Nekünk Cappy kb 1-2 hónapja van ivartalanítva és még mindig ugyanolyan "bolond" mint volt. És nincs is elhízva (vagy csak ha megtalálja konzervhez vezető utat).

Válaszolta Bejni gazdi (Maszat), 2013. April 11. #11138

A kérdező hozzászólása:

köszönöm a válaszokat lehet tényleg hülyeséget kérdeztem de ezek a cicák úgy lettek befogadva szóval ezért nem tudtam hogy lesz e komolyabb baj előtte volt egy perzsa cicám aki kandúr volt és őt egy perzsa cicával pároztattuk így nála ez nem volt úgy mond gond...de így hogy ezek a cicák be lettek fogadva nem tudtam mi a teendő.:/

még egyszer köszönöm a segítséget

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. April 11. #11136

Ez, ne haragudj, de felelőtlenség! Van két kandúr macskád, akik verekednek, és komoly sebeket szereznek egymásnak egy tüzelő nőstény miatt. Gondolom nem lettek tesztelve, hogy FIV+-e valamelyik? Nos a verekedés során simán átadhatják egymásnak, amitől elpusztulhatnak. De a sebeik is simán elfertőződhetnek. Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy a nőstény cicával nem párosodnak. Tegyük fel, hogy megússzátok, és most tényleg nem termékenyül meg a nőstény, pár hét múlva újra tüzelni fog és újra és újra, amíg meg nem termékenyül. A tüzelés továbbá növeli a mellrák kockázatát, minél előbb műtteted meg, annál kisebb az esélye a betegségnek. A kandúrok meg jelölni fognak. Ki akar olyan lakásban lakni, ami bűzölög macska piszoktól? Ivartalanítsd az összes cicát, és még talán nem késő!

Válaszolta Zitty gazdi (Dinamo), 2013. April 10. #11134

Mi a garancia hogy nem fog párzani a két kandúrral?
Nekem egy lány macskám van ő még nem ivartalan és van egy ivartalan kandúrom ha tüzel Dinamo akkor még az ivartalan kandúromat is megszédíti...
Vagy a kandúrokat vagy a lány macskát ivartalanítsd vagy mindet.
Egyébként baja nem lesz ha nem párosodik csak látványosan szenved körülbelül egy hétig.
És Száfinak igaza van nem kell több fölösleges szaporulat amiket alig vagy sehogy nem tudja az ember elajándékozni...

Válaszolta Szafi2000 gazdi (Száfi), 2013. April 10. #11133

Először is nem kan, hanem kandúr. Ivartalanítsd ki... Nem kellene még több keverék cicus a miénket is az utcán találtuk nagyon régen.