‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Lnéwargowszky gazdi (Pippa), 2013. April 18. #2084

A ti mopszikátok is szuszog már most - áprilisban -az utcán?

Nincs 10 kg, tehát nincs elhízva, de gyakran megáll, vagy teljesen lelassul, és nagyon nehezen veszi a levegőt. pedig a sétaidő csak az övé, eyéb dolgokat mindig nélküle oldok meg (vásárlás). nem sietünk, így aztán becserkészi a bokrok alját, ahol ha cicakakit talál, gyorsan befalja. úgy hiszem, valamiért szüksége lehet rá. nem bántom ezért, de ha tehetem, igyekszem eltántorítani efféle szándékától.

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. April 19. #11179

Szűk légutak

Rövid arcszerkezetük miatt gyakoriak a felső légúti szervek rendellenességei. A valamennyi rövid fejű kutyánál (bulldogok, mopsz, boxer, palotapincsi, shih tzu) jellemző brachycephal szindróma a következő tünetek különböző kombinációit jelentheti: orrjárat szűkülete, lágy szájpad meghosszabbodása, a légcső fejletlensége, vagy összeesése. szerintem emiatt szuszog a kutyád de ez csak feltételezés ezt röntgennel lehet kizárni ... de mindenképp vidd dokihoz !!!