‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. May 21. #2127

Pedigree cat - megbolondulhat-e egy macska a kutyának szánt jutalomfalattól?

Minak elkövettem egy őrültséget, és vettem egy kis apró kutyáknak szánt jutifalatot a macskáknak. de a nagy megbolondult tőle, körülbelül olyan, mint amikor az emberre egy szertől rátör az őrület. ma időben sikerült kimenekíteni charlie-t a külső nagy boxból, mielőtt komoly gond történt volna, de megvadult nagyon a nagymacska. többet ilyen őrültséget szerintem nem teszek, de szerintetek lehet valami vadító szer, vagy valami a pedigree-ben, ami a macskákból ezt váltja ki?

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Beus00 gazdi (Maylo), 2013. June 11. #11412

Szia ! Nekem 2 hónapos kutyulim van. Igaz ilyenkor még nagyon játékosak de nekem is feltűnően eleven. Pedigrét kapott most álltam át a Butchersre de száraztápba van még . Amikor azt adom morgásig bevadl. s jóval többet szarik egy nap kb este 6-ot nappal 4-5t. Ráadásúl párzásnál jellemző mozdulatokat végez a karomon. És csak 2 hnapos!

Válaszolta Odusszeusz gazdi (Töki), 2013. May 28. #11341

A kérdező hozzászólása:

Egyszer probaltam ki, a kisebbikre nem volt hatassal, a nagyobbikra viszont igen. Amugy rendesen kapnak macskakajabol mindenfelet (alu, talkas, jutifalat) csak most volt gy ilyen egyszeri eset. A nagyobbiknal azert is lepodtem meg, mert mielott kolyokkent magamhoz vettem volna anno, az egykori gazdi kutyakajaval tomte (tesco konzerv), a kisebbiket meg elottem az orokbeado hasonlo dolgokkal, de kutyajutifalatokkal is. Egyedul nalam volt cak macskakaja, elvetve pici nyers hus, meg mikor koveteloztek neha abbol, amit szek, pl pogacsa

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. May 23. #11326

:-) A kóbor macskák mindent megesznek, mert szerencsétlenek éhesek. (így fordulhat elő, hogy egyes cicák megmérgezik magukat) Amúgy attól, hogy megeszik valamit az állat, még nem biztos, hogy az jó neki. A macska emésztő rendszere eltérő a kutyáétól, a keményítőt nem tudja megemészteni, a kutyakaja etetése hiánybetegségekhez vezet. Nem értem, miért kell a cicáknak kutyakaját adni? Lehet kapni macskakaját, amit direkt nekik fejlesztettek ki. Az ember sem a madaraknak kifejlesztett magtápot eszi. A természetben a macska maximum annyi gabonát enne, amennyi az általa fogott egér gyomrában van. De ezt kiöklendezi a szőrrel együtt. Tehát teljesen felesleges gabonával dúsított kajákkal tömni. Ha meg tényleg igaz amit írtál, miszerint a kutyakajákban serkentők is előfordulhatnak, pláne nem kell a cicának ilyet adni. A koffein mérgező a cicának (http://kobor.mindenkilapja.hu/html/18386644/render/macska-oldal), halálhoz vezethet. A kutyákról nem tudok, de feltételezem, hogy nekik sem jó, tehát ha tényleg van a jutalom falatban, az inkább állatméreg, mint jutalomfalat.

Válaszolta Bebe22 gazdi (Belle), 2013. May 22. #11320

Egyes kutyakajába serkentő is van, olyasmi mint számunkra a koffein. Sok gazdi nem tudja mitől indul be a kutyája a kaja után, hát pont ezért...Lehet, hogy ebben is volt. A kutyák is alapvetően dög és húsevők, a kóbor macskák is megeszik a kidobott kutyatápot meg kertesháznál a szomszéd kutya kajáját is megeszik. Nem hiszem, hogy azzal lenne baj, hogy kutya féle juti falit adtál neki, szerintem nézd meg az összetevőket.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. May 22. #11318

Nem hiszem, hogy megbolondul ettől. Viszont a kutyának való jutifalat nem biztos, hogy jó a cicáknak. A kutyák ehetnek gabonát, a cicák alapvetően húsevők, és nincs szükségük gabonára. vegyél inkább cicáknak való jutifalatot.