‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte timcsu23 gazdi (Linda), 2013. June 05. #2144

álvemhesség esetén mi a teendő?

A ernáthegyink azt hiszi hogy terhes. 4-5 napja kezdodott, 1-2 jatekat kezdte el hordozni, bevitte őket a házába, de már 12 játékot vitt be tegnap reggelre... ha elveszem tole akkor fura hangokat ad ki, nyuszit, veszi el tolem, akkor már le sem meri rakni....ma meg észrevettem hogy teje is van, némelyik emloje nagyon meg van duzzadva es majdnem mindegyikbol jon tej.ma meg nem is evett..mintha nem lenne etvagya sem, pedig egyebkent jo evo...
volt már igy máskor is de sokkal enyhébben mint most.

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. June 05. #11390

most olvastam hogy ez már nem az elsö volt itt nem marad más csak az ivartalanítás az ő egészségének ez tenne legjobbat keress fel egy dokit!!!!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. June 05. #11388

keress fel egy állatorvost és kérd ki az ő tanácsát ez az egyik legfontosabb a másik és ez most a az ő érdeke a babák elvétele amint elrángattátok sétálni azonnal szüntessétek meg a babát és bármi olyan dolgot amit szeret és elmozdíthat hideg vízzel borogassátok az emőit minél többször annál jobb ez is segít és fontos ....sokszor előfordul hogy az ivarzás után jön az állvemhesség tejelés ezért fontos az ivartalanítás de várhattok is akár még egy tüzelést és ha bebizonyosodik az amit írtam még nem nagyon késő az ivartalanítás mert akkor már tuti biztos 100% hogy ez lesz a megoldás a bajotokra minél tovább hagyjátok tejelni/tüzelni a kutyust annál nagyobb az esélye hogy emlő gyulladása vagy később emlő daganata lesz..

Válaszolta nagynikolettandbuksi gazdi (Buksi), 2013. June 05. #11387

talán az ivartalanítás segítene

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. June 05. #11385

Nekünk is volt ilyen. Vegyél el tőle minden"babát" és egy pár nap múlva helyrejön. Ha mégsem, irány a doki. :)

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. June 05. #11384

Mindenképpen az összes játékot el kell tőle venni,ne legyen mit dédelgetnie.Kevesebb ennivalót és folyadékot kell adni neki,hogy minnél előbb elapadjon a teje.Van az álvemhességre gyógyszer,injekció,az állatorvos tud adni,hogy enyhébb lefolyású legyen.Lehet az emlőit borogatni ha engedi,hogy ne keményedjen be,mert az fájdalmas is.

Válaszolta timcsu23 gazdi (Linda), 2013. June 05. #11382

A kérdező hozzászólása:

Csak fekszik, alig lehet elrangatni setalni, orzi a jatekait.