‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte bigibagoly gazdi (Donna), 2013. June 10. #2152

Körülbelül mennyibe kerül (ketrec nélkül), és mennyi gonddal jár egy görény?

kategória: kisemlős, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2013. June 10. #11410

Négyezertől huszonezerig kaphatsz görit,attól füg honnan és milyet veszel.De sok mentett göri is vár gazdára,vagy sokan ingyen megszabadulnának tőle mikor rájönnek,hogy nem tudnak vele bánni,foglalkozni vele.Szóval itt nem az a pénz sok,amennyibe az állatka kerül.Kell neki egy jó ketrec,ami igazán neki való az húsz-harminc ezernél kezdődik.Hússal kell etetni,mellette vitamin stb.Alomba járnak vécére,így az almot is rállandóan venni kell.Ivartalanítás,és a rendszeres oltások is költségek.
Minden nap ki kell engedni a ketrecből,játszani,foglalkozni kell vele napi pár órát,mert ha nem akkor harapósak lesznek és persze nem érzik jól magukat,depressziósak lesznek.Nekik is fontos a mozgás és a játék.Szeretnek sétálni,hozzá kell szoktatni őket a hámhoz és a pórázhoz.Tudni kell,hogy ők nem annyira nevelhetőek mint a kutyák,de nagyon okosak,sok mindent megtanulnak,de ahhoz sok foglalkozás szükséges.A nap nagy részét átalusszák,de ha fent vannak akkor nagyon aktívak.Ők mindenre felmásznak,belemásznak,amibe csak tudnak.Szeretnek lopkodni mindenféle dolgokat és azt eldugdosni.Roppant kíváncsi állatok.Megtanulják kinyitni a szekrény ajtót,fiókot stb.és akkor pakolnak is rendesen.Ha ketrecen kívül vannak,kell a felügyelet,türelem hozzájuk.Nagyon szeretetre méltóak,ragaszkodóak,de csak akkor ha nem a ketrecbe tartják őket,hanem tényleg naponta foglalkozva van velük.Akkor nem lesznek harapósak ha jól szocializálódnak és megtanítják nekik,hogy nem kell harapni.Én mindenkinek azt ajánlom,hogy mielőtt görit vásárol,előtte olvasson sokat róluk,kérdezzen göritartóktól és győződjön meg róla,hogy biztos vállalja e azokat a dolgokat ami egy göri tartáshoz elengedhetetlen.Ugyanis jó esetben 8-10 évig gondoskodni kell róla,mind anyagilag mind időráfordítással.Ha bármit szeretnél tudni,szívesen segítek.

Válaszolta fanni100 gazdi (Szamii), 2013. June 11. #11413

először én is göriit akartam..(még mindig )
de aztán utánanéztam és mégsem engedte meg anyum..mert túl sok foglalkozást igényel..

Válaszolta rini gazdi (stefy), 2013. June 11. #11414

egy állat megvásárlása komoly döntés amit a család összes tagjának ugyanúgy kell akarnia...... érkezését várnia mint teneked ... tehát a döntésed döntésetek egy életre kell szolnia :) sok sikert kívánok hogy legyen görid hallgass sisyre jokat mond ..!!!!!

Válaszolta bimbóka gazdi (pöfi), 2013. June 22. #11452

én úgy tudom hogy egy görény ára kb 5000 ft de ugy gondold meg hogy ha nem kertes házba laksz naponta legalább két órát lenn kell velle lenni