‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte tamasviolaeszter gazdi (Tapmancs), 2013. June 27. #2168

Számolás

Nagyon látványos és ötletes trükk, mikor a kutya, semmi látható kézjel használata nélkül számolni kezd: elugtaja, hogy hány labda van a kezedben, vagy hogy mennyi 2x3 .... (magamtól nem sikerült rájönnöm, habár van pár ötletem, és a számoló kutyák gazdijai sem nagyon szeretnék elmondani a módszerét). kíváncsi lennék, hogy hogy tanítsák...
a válaszokat előre is köszi!

kategória: kutya, válaszok száma:1, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. June 27. #11478

Meg kell tanítani neki az ugatás trükköt. Aztán mikor egyet már jól ugat, akkor többet kérj tőle, mindig változóan, egyzer kettőt, aztán jutalom. Aztán csak egyet, négyet stb. Így megtanul folymataosan ugatni. -ehhez valami más parancs-szó legyen. Mikor már folyamatosan ugat, az állj, vagy stop, -vagy amit akarsz- vezényszóra, hagyja abba az ugatást. Ezt az ,,elég az ugatásból" vezényszóhozz, köss egy egyszerű mozdulatot, mozdítsd meg a lábad, vagy valami, ami nem olyan látványos. Így már mondhatod neki, hogy mennyi a 3+4 mert addig ugat, amíg elég nem lesz, azaz 7-et. :) Remélem segítettem :))