‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kinga7 gazdi (Linda), 2013. August 07. #2242

A clicker-rel való tanítás közben lehet tiltó parancsot használni?

Azt olvastam egy könyvben,hogy nem szabad,és ha valami rosszat tesz a kutyus akkor használjuk az "ül" parancsot.ez így van?

kategória: kutya, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Cintarella gazdi (Lillu), 2013. August 19. #11838

Rosszul olvastad a könyvet
A "klikerrel tanítás" is ismeri a büntetés fogalmát, csak egészem másként használja, mint ami a köztudatban van. A klikker csak egy eszköz, segít a tanításban, jól időzíthető jutalmazást lehet vele elérni.

Válaszolta Kinga7 gazdi (Linda), 2013. August 08. #11765

A kérdező hozzászólása:

Én a B-re gondoltam...én is kicsit furcsáltam,hogy nem szabad szidni.Lehetetlen úgy nevelni egy kutyát hogy soha nem szidod meg semmiért.
Köszönöm a választ

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Zsömi), 2013. August 07. #11763

A) Hát én ilyet még nem hallottam. Úgy rosszat, hogy pl fekszik helyett pacsit ad? És erre leülteted? mert annak úgy SEMMI értelme. Azt tanulja eg belőle a kutya, hogyha valamit csinál amiért nem kap jutalomfalat (mert rosszul csinálta) akkor rögtön üljön le, mert azért kap. Szóval az ül így egy olyan tutibiztos parancs lesz, amit akármikor ha bevet kap érte jutalmat. Szóval ez elég nagy ostobaság.
B) Vagy úgy rosszat, hogy zséttépi a kedvenc cipőd? Na annak sincs értelme, mert abból azt tanulja meg, ha valamit csinál, aminek te nem örülsz, akokr üljön le, és akkor minden le van tudva. Dzóval ennek így sehogy nincs értelme. Az, hogy a klikkerezésben nem használunk erőszakot, nem egyenlő azzal, hogy neveljük a kutyát. Ha rosszat tesz (B) ara kapnia kell egy visszajelzést. Nem kell megverni, csak leszidni, a helytelen viselkedésért. De ha mondju megharap valakit, az már más, ott nem elég a szidás. Ajánlom nézd meg ezt a műsort sokat fog segíteni:
http://egyikkutyamasiknem.hu/adasok.php
A többi részét a filmnek megtalálod youtube-on, vagy a tv2 honlapján.