‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Iszami gazdi (Pici Pindúr), 2013. August 28. #2271

Mit tegyek ha a macskám nem hízik?

Sziasztok! van egy kiscicám, és eléggé kis termetű. a testvére sokkal nagyobb és nehezebb nála. szóval jó lenne ha kicsit hízna, és mindig van neki száraz táp meg húskonzerv és jól teli is eszi magát, de nem hízik. léci adjatok valami tanácsot. (tuti hogy nem férges, mert volt már gyógyszerezve meg ilyesmi)
előre is köszi!

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Iszami gazdi (Pici Pindúr), 2013. September 01. #11931

A kérdező hozzászólása:

Köszi! Megpróbálkozok vele.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. August 30. #11920

Én Whiskas helyett most egy időre Royal Canin, Iams, Orijen, Acana, Hills tápok valamelyikére váltanék. Tudom, hogy drágábbak, de kevesebbet eszik belőlük a cica, mégis több tápanyaghoz jut, tehát kiadós a megvásárolt mennyiség. Tapasztalatból mondom, hogy ezek sokkal jobbak. Nem vagyok értékesítő, és semmi közöm ezekhez a márkákhoz, csak a tapasztalatomat mondom el. zoohaus.hu vagy petissimo.hu ezekről a helyekről kedvező áron beszerezhetőek.

Válaszolta Iszami gazdi (Pici Pindúr), 2013. August 29. #11919

A kérdező hozzászólása:

Köszi hogy írtál. Csak nem hízik. Rendesen iszik, pisil, és Wiskas kaját kap.

Válaszolta MissyofMissylandia gazdi (Queen Missy mbsz), 2013. August 28. #11916

Egyszerűen csak nem hízik, vagy fogyott? Vérvételen volt már? Inni sokat iszik? És sokat is pisil? Szerencsés esetben azért nem hízik, mert lemozogja. Ha ez a helyzet, akkor outdoor típusú/vagy szfinx cicáknak való tápot adj neki, azokban több a tápérték, mert a szfinxek anyagcseréje gyorsabb. Érdemes a jobb fajta tápokat adni, amikben főleg tápanyag van és nem töltő anyag (pl.: kukorica liszt) Én azért ki is vizsgáltatnám az orvossal. Amúgy egy féreghajtás még nem szabadítja meg az összes féregtől, ugyanis ezek a dögök valahogy az izomban túl tudnak élni, és újra elszaporodhatnak. Lizzy idekerülésekor féregtelenítve lett, lakásban lakik, csak tápot eszik stb, és fél évre a féregtelenítés után újra féregteleníteni kellett, mert bizony férges volt. Azóta persze sikerült kiirtani belőle, ez csak arra példa, hogy egy féregtelenítés még nem biztos, hogy elég. Lehet, hogy ismételni kell.