‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte timcsu23 gazdi (Linda), 2013. September 22. #2299

Miért nem engedi magára a kant?

Szuka kutyánk mellé hoztunk egy kant is. első perctől kezdve jól megvannak, most egy hete hogy elhoztuk.kb. egyidősek, és a szukánk ha jól számoltam és időben észleltem akkor a 14.ik napján van. a kan egész este ugat, mert a szukánk lefekszik nem igaqzán akarja magára engedni a kant.viszont néha meg megáll a kan előtt és engedi hogy a kan nyalogassa, tépkedi olyankor a kan a fenekén meg a farkán a szőrt, de néha ő sem akar rá ugrani. amikor ugrana olyankor meg birkóznak egyet ..mit lehet tenni?

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Vikkus gazdi (Jetta), 2013. September 29. #12083

a kutyáknak van eszük, és tudják, hogy a fölösleges szaporulatot nagyon nehéz jó gazdához juttatni és nem szeretnék, hogy az ő kiskutyáik újabb szaporítókhoz, vagy éppen menhelyre, vagy embertelen körülmények közé kerüljenek.

nem értesz hozzá, ne szaporíts!

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. September 24. #12046

Törzskönyv, oltások, szűrések, vizsgálatok, kiállítási eredmények, és tennyésszemle megvan? Mert ezek nélkül ilyesmi eszedbe se jusson. Tele vannak a menhelyek kutyákkal, minek hozol le, egy fölösleges almot? Inkább ivartalaníts! És nem bántásból, de az emberek 99,9% a háta közepére nem kjíván egy 40+ kg-s bernáthegyit, így nem találnál jó gazdát a kölyköknek!

Válaszolta rini gazdi (rinny), 2013. September 23. #12043

igazábol szerintem a tüzelés 2. hetében tehát a 8.naptól a 14. napig engedi a szuka a kant hogy befedezze és szerintem a kan is ebben az időszakban rámenősebb a 0-7. nap és a 14-21. napig pedig a szuka kifejezetten elutasítja elzavarja a kant a hátsójától...szóval szerintem elkéstél!!lefogni a szukát és erővel rátenni a kant mindkét kutyának ugymond felér egy nem erőszakkal és az én véleményem az hogy akkor fedeztess ha kitűnő pedigrével rendelkezik a szukád és a kan és egészen biztos vagy hogy a felmenőik és ők sem hordoznak olyan betegséget amit genetikailag tovább örökíthet és hogy dédszülőkig visszamenőleg hosszú egészséges életet éltek ....ha ezekkel nem vagy 100%ig nem vagy tisztában akkor ne fedeztess ivartalaníts ... vagy legalább is nagyon körültekintően fedeztess vedd fel a kapcsolatot szülész állatorvossal !!!!

Válaszolta timcsu23 gazdi (Linda), 2013. September 22. #12042

A kérdező hozzászólása:

Próbáltuk megtartani Lindust és ha simogatjuk tulajdonképpen tartani vagy lefogni sem kell, de a kan valahogy nem ugrik, pedig nyuszit meg matat a fenekénél.A kan már sikeresen fedezett 2x is, úgyhogy nem hiszem hogy vele lehet a gond.
Ma egy vércseppet is észrevettem a szukánk nemi szervén, viszont már pár napja nem vérzett, és ezt nagyon furcsállom. Mikor 4. 5. napja verzett allatorvosnal jartunk mert volt egy kis gondunk a buzmirigyevel, es a doki elaltatta. Utana mintha nem verzett volna annyira, olyat is hallottam hogy van kutya akinel abbamarad majd ra par napra megint verzik?De nem tudom....már most megint nem volt véres..., teljesen tanacstalanok vagyunk nagyon szeretnénk kiskutyákat, két gyönyörű kutyusról van szó....