‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte gs600 gazdi (Kicsi), 2013. October 07. #2319

Fél a gumijátéktól

Miért fél a kutyám a gumijátéktól?már mindent megpróbáltam,már én is elkezdtem harapni a játékot,mutassam hogy nem bánt de ő fél.hogyan barátkozna meg vele.ő az a kutyi aki inkább a bútorrágást részesíti előnyben.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta gs600 gazdi (Kicsi), 2013. October 08. #12153

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat!Cherry szerintem az első opciónál maradok :)Csini nagyon jó ötletet adtál,nem én pontoztalak le!Igen ezt a ruhás dolgot ki fogom próbálni :) Szerintem idegen neki a "mű"anyag!Nem hiába mű :) Az ágyam kaparása szétszedése maradt neki..Pedig már a fél várost bejárom vele sétáltatom hogy fáradjon mégis marad annyi energia.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 08. #12152

Cherry válasza is nagyon jó. :) Most nem tudm, ki pontozott le, és miért, ha tud jobbat, hát írjon. A kutyáknak is van "ízlése" Ők sem szeretnek mindennel játszani. Lehet Kicsinek pont az a játék nem tetszik,de lehet más játékért, rajongani fog.

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2013. October 08. #12149

Két választásod van:
1.egyszerűbb mód:Veszel/csinálsz neki új játékokat,és úgy döntesz azzal a játékkal többet nem "piszkálod".
2.nehezebb mód:rászoktatod arra a játékra(foglalkozol a kutyáddal és növeled a magabiztosságát és a szocializáltságát),méghozzá a következő képen:jól kifárasztod egy sétával(min.1-1,5 óra)a játékot pedig séta előtt kikészited valahova,hogy amikor hazaértek találkozzatok vele(kb. 1-2m a kaputól/bejárattól)és amikor hazaértek úgy csinálsz mintha nem is vennéd észre,ha a kutyád észreveszi és negativan viszonyul hozzá(fél tőle),akkor egyszerűen korrigálod(érintés a hátsó combnál vagy a nyaknál és "tsz"hang)és ezt elismételni minden nap(akár naponta kétszer is)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2013. October 08. #12143

Lehet, hogy csak az a játék nem szimpi neki. Zsömi pl csak a labdával szeret játszani, azok közül is csak az egyikkel, (sem a tenisz, sem a szivacslabda nem felel meg neki) csak a tömény gumilabdával. Szerintem próbálj ki más játékot is, valamelyik kutya imád húzni. Ilyet tudsz venni, vagy egy rági ruhából fonni is tudsz neki. :) Vagy lehet fával szeret játszani, mivel most váltja a fogát. Nekem néhány csivis ismerősöm van, de egyikük kutyája sem olyan játékos, már így, hogy kutyajátékkal játszik, lehet Kicsi is ilyen :)