‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte kramlikitti gazdi (Milka), 2014. January 01. #2409

Mitől tüsszög a hörcsögöm?

A hörim kb 2 hete tüsszög. nem sűrűn, viszont egyszerre 2,3-at. az orra nem folyik. mitől lehet? túl poros a forgács? vagy a széna miatt?

kategória: kisemlős, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+2

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta BarbaraGvendolin gazdi (Lia), 2014. January 18. #12621

Adj neki a multi vitaminból , cseréld ki a helyét és ügyelj rá h ne legyen huzatos helyen ;) az enyémek is szoktak , kiválthatja valami erősebb illat is pl.:parfüm,ablaktisztító stb.

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2014. January 02. #12562

Takaríts ki nála, ha az után is tüsszög, válassz másfajta forgácsot. Az, hogy túl poros a forgács, azt te látod. A legtöbb forgács poros. Vannak nagy-szeműek, de az meg nem szívja olyan jól a pisit. Mi úgy szoktuk, hogy porosabb forgács, és rá a nagyszemű. Én még azt is el tudom képzelni, hogy a széna miatt, de ez nálunk sosem volt gond, bár csak néha volt bent nekik széna. Az is lehet, hogy megfázott ( bár nem tudom hol nálunk még karácsonykor is verő napfény volt). Adj neki sok gyümit, főleg amiben sok a vitamin. Lehet kapni, külön höriknek, vagy más rágcsálóknak való vitaminos cseppeket. Vannak multis, rágni való rudacskák, kockák. Azok is jók! Ha meg még ezek után is tüsszög, akkor ---> doki! :) Remélem jobban lesz! :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 02. #12561

Mikor cserélted a helyét utoljára? Lehet az amit leírtál, így cseréld ki alatta a forgácsot. :) Emellett lehet enyhe megfázás, kapjon sok gyümölcsöt, és zöldséget! :)