‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 25. #2428

Sziasztok!
van nekem egy 2 hónapos kiskutyám aki még nincs rendesen megnevelve és tőletek szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan neveljem meg!

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 27. #12659

A kérdező hozzászólása:

okés

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 26. #12656

Azért szedi szét a lakást, mert nincs lefárasztva. Vidd több sétára, ami minimum 1-2 órás. És agyilag is fáraszd le, tanítsd meg különböző dolgokra, hogy elfáradjon. Ha tele van fölösleges energiával, azt a lakás kárára fogja levezetni.

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 26. #12654

A kérdező hozzászólása:

thx mindenkinek. legközelebb a problémát is oda írom csak most regggeltem 2 napja és nem tudtam az alap dolgokat :) a meg ilyesmi alatt arra gondoltam h cipőrágás, tapéta leszedés, ajtó kaparás

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 26. #12653

A kérdező hozzászólása:

thx mindenkinek. legközelebb a problémát is oda írom csak most regggeltem 2 napja és nem tudtam az alap dolgokat :) a meg ilyesmi alatt arra gondoltam h cipőrágás, tapéta leszedés, ajtó kaparás

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2014. January 26. #12652

A harapásnak is van több "fajtája": -játékos harapás(kiskutyáknál gyakori,gyenge harapás,inkéább csak csipkolódás,gyakran játékra invitál)erről könnyű lenevelni,csak rászólsz amikor ezt csinálja,és ha tegyük fel 5 percig kint vagy vele nem piszkál akkor jöhet a játék -félős harapás(amikor a kutya fél odakap,hogy jelezze ne gyere közelebb,ez erősebb mint a játékos harapás de ez sem olyan vészes)leginkább idegen személyekkel szemben,nem hiszem,hogy a te kutyusod ezt tenné -agressziv harapás(a kutya amikor gondol egyet megharapja az embert és morog is rá,ez a harapás akár ki is vérehet)egy kiskutya nagyon ritkán agressziv,mert a gazdijának még nem volt elég ideje elrontani Tudom,hogy vannak még más okok is de ezek a leggyakoribbak. A rágást pedig két dolog idézi elő: -a kiskutyáknak nőnek a fogai,nálatok ez a gond -a kutya nagyon energikus de a gazda nem fárasztja ki Ezt is egyszerű orvosolni,veszel neki egy játékot amit rághat vagy egy rossz cipőt és csak azt rághatja.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 26. #12649

Hát a problémát sem árt leírni. :D Mi az a "Meg ilyesmi?" " a felugrálásról való leszoktatás legegyszerűbb módja a kutya észre nem vétele . Nem látlak, nem hallak, nem érzem, hogy felugrasz Nem löklek le, nem szólok hozzád, nem szidlak le A kutya így előbb-utóbb rádöbben: semmit nem ér el az ugrálással. Aztán amikor kutyusunk kibír pár másodpercet négy lábbal a földön, akkor jöhet a simogatás. Ha felugrik, akkor megint elfordulunk, és vége a foglalkozásnak. " Azért rág szét mindent, mert nincs megfelelően lemozgatva. Napi sétáltatás, agyi lefárasztás, tanítás. A fáradt kutya, a jó kutya, -tartja a mondás, szóval sokat mozogj vele, vidd nagy sétákra, játssz vele. :)

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 26. #12647

A kérdező hozzászólása:

meg harapdál

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 26. #12646

A kérdező hozzászólása:

meg harapdál

Válaszolta MineSoft gazdi (Mia), 2014. January 26. #12645

A kérdező hozzászólása:

folyton mindenkire ráugrál,szétrág mindent meg ilyesmi

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 25. #12644

Mi a probléma? Azt nem írtad le, így nem tudunk segíteni! :)