‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte cominfo gazdi (Cleo), 2014. January 30. #2436

3 műszakban dolgozunk.a 4 hós kutyának semmi rendszert nem tudunk vinni az életébe. gondjaink vannak a szobatisztasággal,mert összevissza visszük ki,az almot meg szétturkálja,nem oda végzi a dolgát.

Kertes házban lakunk,sokat van kinn, de nem merjük kinnhagyni egész nap,mig nem vagyunk otthon,ebben a hidegben. mi lehet a megoldás?

kategória: kutya, válaszok száma:8, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. February 01. #12681

Azért nem fosztanék meg egy kutyát a gazditól, sem a gazdit a kutyától azért, mert dolgoznak. Persze ideális esetben az ember otthon tud maradni pár hónapig gyesen a kiskutyával. De ezt a legtöbb ember nem tudja megtenni. Szerintem ha amikor otthon vannak, szánnak egy órát minden nap a kutyára, akkor nem lesz gond. Jobb lenne mindig azonos időben, de ha ez nem megoldható, akkor bármikor jó. Aztán jön a tavasz, kell egy jó kis meleg kuckó az udvarra, és már könnyebb lesz az élet.

Válaszolta Gyöngyimami gazdi (Honey Maci), 2014. January 31. #12680

Milyen fajta kutya? Ha az udvaron ki tudtok alakítani egy meleg házikót, ahova bemehet, akkor kint lehet szerintem. Az én 3 hónapos kuvaszom már csak a társaság kedvéért jön be. Éjjel ha kialudta magát felébreszt és kikéredzkedik. :D

Válaszolta sonykutya gazdi (Sony), 2014. February 02. #12687

Vegyetek neki kutyapelenkát és annak vonzza a szaga és arra fog üríteni. Vagy lehet kapni erre való sprayt aminek rossz a szaga és ahova fújsz oda nem fog pisilni. Még csinálhatod azt hogy amikor kiviszed és ő elvégzi a dolgát akkor nagyon megdicséred és adsz neki jutalomfalatot. Viszont ha látod vagy hallod hogy pisil akkor rászólsz megfogod és leviszed az udvarra és rámutatsz a fűre. Majd visszaviszed.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. January 30. #12674

Ha ilyen sokat dolgoztok, és keveset vagytok otthon, akkor nem való nektek a kutya. Főleg egy ilyen kis kölyök. Sok sétára, törődésre lenne szüksége. Lehet egy macska jobban passzolna az életstílusotokba. :) Ez így a kutyának sem jó, és nektek sem, lehet új gazda kellene neki, mert ez így egyik félnek sem előnyös.

Válaszolta Ibadryka gazdi (Marley), 2014. February 04. #12693

Van kutyáknak is alom, mint a cicáknak. Első próbálkozásnak szerintem jó.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. February 03. #12692

A kutyapelenka nem jó, mert olyan szinten rászokik a kutya, hogy egy idő múlva nem fogja pl a parkban üríteni a dolgait, hanem rohan haza a pelenkához. Egyszer olvastam, hogy már az egész ház attól bűzlött, mert a kutya már nem volt hajlandó, csak arra a pelenkára végezni a dolgát. Nem lehetett leszoktatni róla. Így én nem ajánlom, mert egy idő múlva csak baj lesz belőle. http:www.gyakorikerdesek.huallatok__kutyak__5322571-kutyaalom-vagy-pelenka-hogy-lehet-kiszoktani-a-kutyat

Válaszolta Orsi605 gazdi (Cherry), 2014. January 31. #12679

Csininek igaza sajnos igaza van