‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Kriszta8 gazdi (Zsubi), 2014. March 24. #2489

Hogy tanítsam kutyámat szobatisztaságra???

Sziasztok!lassan két hónapja vagyunk gazdija egy 4 hónapos spánielfiúnak. ahogy meglett minden oltása, vittük le sétálni.de egyszerűen még egyszer sem sikerült az utcán elvégeznie a dolgát, képes inkább hazahozni.
mit tegyek, hogy megtanulja a szobatisztaságot?
köszönöm

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta csillaggyuri gazdi (Kyra), 2014. April 27. #12967

Ennek valószinüleg az lehet az oka,hogy a kutyus még nem ivarérett nem érgeklik az utcai kutyapisi szagok igy nem is jelöl amerre jártok, az ivaréretséggel minden meg változik ez kb 7-8 hónap.

Válaszolta pabraca gazdi (Hugo), 2014. April 03. #12887

Az én kutyám 10 hónaposan még nem szobatiszta, pedig nagyon igyekezünk. Kb. 7 hónapos koráig, ő sem végezte el a dolgát kinn, csakis benn, de aztán megtört a jég. A kutyusod még nagyon kicsi, alakulni fog, ne aggódj. Benn szidd le, kinn pedig nagy-nagy dicséret, esetleg jutifali is. Én nem ajánlom a kutyapelenkát, úgy érzem, hogy mi ezzel toltuk el.

Válaszolta Leonetta gazdi (Háni), 2014. March 27. #12865

Szia! Úgy van ahogy Kira írta, csak annyit hagyott le,hogyha sikerül nagy dicséret jár!! :) A szagok is előbb utóbb motiválni fogják, ha már ivarérett lesz majd mindenképp :)

Válaszolta Kira2013 gazdi (Kira), 2014. March 25. #12862

Szia Kriszta8! Legyél türelemmel a kutyussal!Két hónap az nem sok idő.Van akinek 1 másfél éves korára lett szobatiszta a kutyusa.Nekem a kutyusom holnap lesz fél éves és még előfordul néha, hogy van pisi,kaki.Amúgy magától fogja visszatartani és megszokja majd mikor viszed le.Ha nem végzi lent a dolgát és tudod kellene neki akkor maradj lent vele addig.Ne 2 percre menj le vele.Szánj rá időt és legyél türelmes vele.Menjetek hosszabb sétákra és akkor előbb vagy utóbb biztosan elfogja végezni a dolgát.