‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Iszami gazdi (Pici Pindúr), 2014. May 02. #2521

Hány kilónak kell lennie?

Sziasztok!

pindúr május 8-án lesz egy éves. eléggé kis termetű cica, és az szeretném megkérdezni, hogy kb. hány kilónak kell lennie a korához? mos két és fél kg, és nem tűnik soványnak de azért jól enne tudni hogy ez nála normális, vagy esetleg többnek kéne lennie. előre is köszönöm a válaszokat!

kategória: macska, válaszok száma:4, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Rágcsálók), 2014. May 03. #12996

Amiket most elmondtál, a cicád rendben van :) Bocsi hogy ilyen hosszút írtam és kesze kuszát! "Triskies"--->Friskies(szerintem ezt akartad írni) Szoktasd le róla. Ajánlom a Joserát, különösen jó táp, és jó az ár aránya :) Örülök hogy valaki tud a tejes dologról! A szőrváltás..Hát igen :) A cicád rendben van ezek szerint, tökéletes a testsúlya :) Jó hogy napi 2X eteted! Tökéletes! A kenyérrel kevert húskonzervet felejtsd el. (élesztőt tartalmaz, ami úgyszint nemtesz jót a szervezetüknek) helyette keverd a táppal fele-fele arányban! ;) (nálam bevált, imádják) És a Joserát azért javaslom, mert egy igencsak szép cicaállományú ismerősöm (Állatkereskedő, profi a dologban) javasolta nekem is. Ő csak jó márkákat hozott a boltjába. Pl Ők népszerűsítették el a Joserát magyarországon, ők hordták régebben a Champot magyarországra :) Neki 18 cicája van gyönyörűek, Maine Coon-ok és Noevég erdeiek :) Szóval én is tőle tanultam el a dolgokat. Jó minőség, és laktató, megfizethető :)

Válaszolta Iszami gazdi (Pici Pindúr), 2014. May 02. #12992

A kérdező hozzászólása:

Szia! Köszönöm hogy írtál. Nem fajtiszta cica, és az anyukája is eléggé kis termetű. A bordáit éppen hogy csak lehet érezni. Reggel kenyérrel kevert husikonzervet, este pedig Triskies tápot szoktam neki adni. kb. 2 hónap múlva fogjuk ivartalaníttatni. Tejet soha nem adok neki, (én is hallottam róla hogy csak árt). Most hogy kicsit jobban szemügyre vettem, észrevettem hogy a tavaszi szőrváltás miatt szegénykémnek elég zilált külseje van. Arra gondolok, lehet ezért is tűnik soványabbnak.

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 02. #12987

Szió! Nem tudom fajtiszta-e a cicád... Nekem az 75 cm hosszú cicám 5 kg körül van... A másik cicám hatalmas(Naruto) Ő több mint 8 kiló. Nézd meg, hogyha icipicit!!! rányomod és végighúzod a bordáin az ujjaidat, ha azok alig érezhetők, akkor a cicád rendben van. De nem szabad nagyon megnyomni, csak minimálisan!!! Ha soványnak gondolod, növeld az ételadagját, napi 2-3 etesd. Nemtudom milyen száraztáppal etetsz, vagy milyen konzervvel. A Whiskast,Hill's-t,Kitekatot,Darlingot, És a Roya cannin-t felejtsd el. Semmit nem érnek alig van hústartalmuk(erről tudok neked írni részletesen üzibe). Konzervet keverd a szárazal, napi 1 kapjon csak konzervet(ebből sokkal több kell neki!!!) Tejet NE adj neki!!! (megmondom az őszintét: a tej KÁROS hatással van a cicára. Az anyatej más dolog!) Szóval pl: josera tápból, vagy happy cat ill ilyesmikből(minnél ólcsóbb egy táp, annál többet kell adni belőle a cicának, és dupla annyi pénzt visz el mintha a drágábbat vennéd) egy ólcsóbba tápból, mondjuk napi 2X etetve 1 adag legyen 100-120 gramm körül... Ha egy drágábbal etetsz(Joserát nagyon ajánlom!!!) mondjuk napi 2X egy adag 80 grammos legyen. E mellett adhatsz neki jutifalatot, és nemtudom ivartalanítva van a cicád vagy nem, szerintem ivartalanítsátok(ezzel is hízni fog + tudom drága dolog meg minden, de így 5-10 évvel élhet tovább a cicád, és a halálos betegségektől védve lesz) szóval szerintem próbáld meg, ha nem hízna, akkor pedig egy állatorvoshoz elkéne vinni tanácsadásra és egy állapot felmérésre.