‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte SnowCrystal gazdi (Rióka), 2014. May 05. #2525

Mit tegyek? lebénult a tengerim!

Van egy 5 hónapos tengerimalacom, akinek a hátsó fele egyik napról a másikra lebénult. az állatorvos csak pénteken tudja megvizsgálni őt...mit tegyek?! és mi baja lehet? (2 van egy hím és egy nőstény...tesók sajnos, így a hímet ivartalanítani fogjuk (az eladónő nagyon tudta a dolgát))

kategória: kisemlős, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta SnowCrystal gazdi (Naru), 2014. May 08. #13015

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a válaszokat! Holnapra kaptam időpontot egy specialistánál! Sajnos a masszírozás nem hat ;'(

Válaszolta csillaggyuri gazdi (Kyra), 2014. May 06. #13008

Probáld meg a lábacskáit masszirozni igy az izmai fellazulnak és óvatos gyógytornát alkalmazni nála.

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 06. #13007

Nekünk is ez volt, bár idősebb volt a röfink, akkor 2 éves volt. Próbáld meg masszírozni egy kicsit, nekünk egy napig sem volt ez az állapot, utána újra járt, azóta sincs semmi baja, és nem tudni mitől bénult le fél napra. Gyors Jobbulást!! :)

Válaszolta sonykutya gazdi (Sony), 2014. May 05. #13005

Szerintem keress egy másik orvost aki minden nap rendel mielőtt roszabb lesz. Budaörsön a patkó utcában (mi is oda szoktuk vinni a kutyánkat) az állatorvos minden nap rendel.

Válaszolta andi1 gazdi (Sissy), 2014. May 05. #13003

Azonnal el kell távolítani a másik mellől. A tengerimalac bénulás az egy fertőző betegség. Sajnos nincs rá gyógymód. Vírusfertőzésből adódik. Lehetséges még szélütés,de az a tengerimalacoknál igen ritka. Mindenképpen egzotikus állatokra szakosodott orvoshoz kell vinni minél előbb. De amíg nincs biztos diagnózis,nem maradhat a másik mellett,mert őt is meg fogja fertőzni.