‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte berti07wrx gazdi (Timon), 2014. May 13. #2531

6 hónapos bullterrier tapancsai szétrepedtek. mitöl lehet ez? estleg valamien vitamin hiány?

kategória: kutya, válaszok száma:7, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Minciri gazdi (Szemi Emlékére), 2014. May 14. #13031

Szerintem kenegesd, de azért a helyedbe elvinném másik dokihoz, hátha tud valamit mondani. :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2014. May 13. #13023

Nem tudom, de komoly betegség tünete is lehet, mindenképp vidd el állatorvoshoz!

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 15. #13034

Ha, nem történik semmi, akkor másik orvos. Több szem többet lát, az már baj, hogyha be is vallja, hogy ő még nem látott ilyet. Talán itt nem elég gyerekvitamin, hanem másra is szükség van, és talán minél előbb. Esetleg még érdeklődhetsz itt: http:www.haziallat.hudr-haziallat.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 14. #13025

Hát, ha nem csak vágás van rajta, mert esetleg belelépett valami élet dologba, akkor mindenképp dokihoz vinné, de minél előbb!

Válaszolta berti07wrx gazdi (Timon), 2014. May 14. #13030

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Voltam vele dokinál és azt mondta hogy ő még nem látott ilyet:( irt fel neki vitamint ami gyerekeknek való. A talpát pedig kenem kell aloeveras kenőcsel. Ezt csinálom is m r három napja de még mindig sántít a bal hátsó lábára. Kenegesem tovább vagy vigyem el egy másik orvoshoz??

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 15. #13035

Ez egy népi gyógymód kiollózva: Kiszáradt, repedezett tappancs Ez a probléma különösen a téli időszakot követően (főleg a városi, sózott utcákon járó kutyák esetén) jelentkezik. A tappancsoknak gyógyszertárban kapható glicerinnel való bedörzsölése nagyon gyorsan segít. Szánhúzó-kutyások sokáig titkos receptként kezelték, hogy a kutyáik tappancsát kifőzött krumplihéj tömény levével borogatták, a tartós és kemény igénybevétel okozta apró sérülések gyors regenerálása érdekében. Lótenyésztők, lovas sportban járatos kutyatartók - korábban és jelenleg is - a kutyáik tappancsának kezelésére, ápolására a lóistállókban lévő pataápoló-kenőcsöket és -szereket használják, nagyon jó eredménnyel.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. May 14. #13026

Bocsánat, késő van! Helyesen írva: Hát, ha nem csak vágás van rajta, mert esetleg belelépett valami éles dologba, akkor mindenképp dokihoz vinném, de minél előbb! + lehet, hogy vitaminhiány, de azt is az orvos tudja pontosan megmondani, hogy milyen és mekkora adagban kell pótolni, hogy rendbe jöjjön. Jobbulást!