‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte BubiT gazdi (Szafika), 2014. July 13. #2573

A cicám széklete kissé pépes állagú és miután elvégezte a dolgát olykor meg kell törölnöm a fenekét mert olyan marad neki... mit tehetnék?

kategória: macska, válaszok száma:3, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok beküldés ideje szerint

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Öcsi emlékére), 2014. July 13. #13188

Ha csak néha ilyen, akkor a kajcsitól is lehet, amit kapott. Nem tudom, hogy mit eszik a cicád, de a száraz táptól általában normális szokott lenni. Az én cicámat néha meghajtja egy-egy konzerv, de ez inkább akkor fordul elő, ha más fajtát veszek neki. Ha lágy a széklet, akkor bizony ráragadhat a szőrére, ezért is kell megtörölnöd. Figyeld, hogy mit adsz neki enni és arra, hogy reagál, nincs-e olyan növény a lakásban, amit esetleg eszeget. Udvaros macskák megehetnek valami romlott maradékot, bogarat, ami okozhat ilyet. Ha állandósul a helyzet, akkor mindenképp vidd el állatorvoshoz, mert lehet, hogy kezelésre lesz szüksége. Az nagyon fontos, hogy mindig legyen friss vize, hogy tudja pótolni az elvesztett folyadékot.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. July 14. #13191

A fenti két táptól lehet hasmenéses, hiába száraz tápot adsz neki. Javaslom, azért beszéld meg az állatdokival, lehet, hogy csak másik tápot kellene venned.

Válaszolta BubiT gazdi (Szafika), 2014. July 13. #13189

A kérdező hozzászólása:

Szoba cica, még csak 1 hete van nálunk, kapott féreghajtót is. Általában reggel jó a széklete és a többi pedig "pépes".... Nem értem, csak száraz tápot adok neki, az orvos tanácsára. (Friskies, Whiskas)