‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte BODZADORKA gazdi (Tyuklopov Pippi), 2011. March 09. #258

Mitől kap a kutyám cuclizós sokkot ha meglát?

Arról van szó,hogyha hazamegyek,a kutya nem úgy örül nekem mint a többi,hanem letámadja a takaróm csücskét és elkezdi gyürkiszölni.úgy cuclizza,mint kölyökkorában az anyja cicijét tejpréselő lábmozgás kíséretében.szólongatásomra nem reagál,szeme olyan mintha valami transzba esne,vagy éppen lemegy alfába,nem tudom mit érez ilyenkor.vicces látvány,viszont nem szeretem ha úszik a nyáltól a takaró.miután visszatér a transzból eszébe jut normálisan üdvözölni.

kategória: kutya, válaszok száma:10, kérdés értékelése:+1

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. March 12. #1712

Szegeny kutyus.Akkor nem volt jo kölyök kora.
Nem csoda ha nem szeret egyedül maradni.
Az hogy ragaszkodik hozzad megerthetö.
De hogy egyaltalan nem tud egyedül maradni vagyis hogy ilyen dramat csinal belöle az mar beteges.
Gyakoroltad ezt meg vele valahogy?
En megis azt tanacsolnam(ha valtoztatni akarsz a helyzeten) hogy nalad helyben fogadj egy oktatot(aki a nehezebb esetekhez is ert) es aki a helyszinen latja a problemat.Lehet hogy nem is lenne draga.Ö rögtön tudna neked hasznos tippeket adni,hogy mit hogy csinalj,mit ne csinalj.
Mert leirtad a kutya viselkedeset de a te viselkedesed ugyan ugy mindent befolyasol.
Valoszinü ugy kell kezdeni mint egy kölyök kutyaval.Percröl-percre hozzaszoktatni hogy egyedül legyen es hogy megtanulja hogy nem kell panikba esnie ha nem vagy ott.
Meg lehet meg tanitani de idöbe fog telni es kitartas es elszantsag kell hozza.

Válaszolta BODZADORKA gazdi (Dorka), 2011. March 12. #1711

A kérdező hozzászólása:

Ő egy kidobott kölyök volt,szakadó esőben vittem haza és cumisüvegből etettem mert nagyon picuri volt.Amikor egy kicsit nagyobb lett,anyám kitalálta hogy odaadja egy kedvesnek tűnő családnak,mert a nagy kutyánk beteg lett,teljesen legyengítette a daganat,én pedig érettségiztem,nem akarta hogy ennyi teher legyen rajtunk.Két hét múlva elmentünk megnézni Dorkát és elborzadtunk.A kis család nem tudom mit művelt vele,de olyan volt a porta mint egy rossz sintértelep.Csatakos,ápolatlan zilált kutyák tucatja szerte-szét.Gondolom párosodtak is rendesen...Dori be volt zárva egy teljesen sötét szenes kamrába étlen,szomjan,korom fekete volt,alig ismertem rá.Fölkaptam és el kellett rabolnom.Nem érdekeltek ezek a szemetek.Nem tudom leírni a kutya örömét,rendesen szaltózott,nem bírt betelni velünk hogy kimentettük onnan.Amúgy kicsit ingerlékeny és hamis kölyök volt.Szerencsére mára ennek nyoma sincs.Ezek után családunk szétválása viselte meg.Nem hittem volna hogy kutya így érez dolgokat és ekkora drámákat le tud vágni...Beköltöztem vele egy kis kertes házba azóta sokkal nyugodtabb , már nem akar minden kutyának neki menni+tűri ha idegenek simogatják,barátságos lett viszont betegesen ragaszkodik hozzám.Röviden ennyi a története.Sajnos a testvére sokkal kiegyensúlyozatlanabb,együtt nőttek fel,rajongtak egymásért,őt az akkor felettem lakó fogadta be.Nagyon bolond,a többi kutyás panaszkodik rá és mióta elköltöztünk Dorinak is menne neki.Ideggyengének tűnik,pedig szerető gazdikhoz került.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. March 11. #1687

Phu...hat legkesöbb akkor amikor elütötte az auto segitsegert kellett volna fordulnod.
Ezt nem rosszindulatbol mondom,de hogy ilyen "veszelyben" el a kutyad azt nem igazan talalom jonak.
(a kiindulo kerdesed nem is igazan a legfontosabb az csak a következete es latvanya a kutya szellemi allapotanak)
Hogyan tanitottatok meg öt egyedül maradni?
Volt valami rossz elmenye ezzel kapcsolatban?(Pl.vihar,villamlas es a kutya sokaig volt egyedül hagyva es felt?)
Szivesen segitenek neked de egy ilyen helyzetben sokkal több info kellene hogy jobban atlathato legyen a helyzet.
Ha van kedved ird le levelben.

Válaszolta BODZADORKA gazdi (Dorka), 2011. March 11. #1679

A kérdező hozzászólása:

Annyira nem örülök neki mert sokszor keményen megnehezítette az életemet.Számtalanszor látogatott meg a munkahelyen,őkelme besétált és a nyakamba ugrott.Még jó hogy nem laktam messze,csak a főnökömnek forgott a szeme.Akkor volt vészes amikor elkerültem a város másik végébe dolgozni és Dorka továbbra is ott keresgélt,én pedig nem tudtam haza rohanni vele.Egyszer az autó is elütötte.Megkötni képtelenség,ha pedig bezártom leamortizál mindent.

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2011. March 10. #1672

Szerintem Kyra barátomnak igaza van,próbáld meg a leírtakat és gyakoroljátok vele és mozgasd meg jobban nap mint nap.........ahogy az időd és lehetőségeid engedik.

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. March 10. #1669

En ezt nem szeretetkent latom.A kutya minden percben kontrolalni akar.Ezert megy utanad.
Söt a problema eleg összetettebb ami a takatrot illeti.
En egy magan oktatot keresnek a helyedben mert a kutya igy nem erzi jol magat.
(Lehet hogy örülsz neki hogy ennyire ragaszkodik hozzad de neki minden perc stressz ha nem vagy ott.)

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. March 09. #1668

Hát az olvasottakból én arra következtettem, hogy szeparációs szorongása lehet. Mielőtt elmész valahová jól mozgasd meg őket, fáradtan eszébe se jut a csirkefogónak utánad menni. Gyakoroljátok az elmenetelt és az érkezést. Kilépsz az ajtón, majd pár pillanat múlva vissza, növeld az időt folyamatosan. ha "transzba" esik akkor esetleg tapsolj neki zökkentsd ki az állapotból.

Válaszolta BODZADORKA gazdi (Dorka), 2011. March 09. #1667

A kérdező hozzászólása:

Sziasztok! Dorka vagyok,pontosabban én vagyok a kérdés alanya,a takarók réme vagyok.Annyira örülök gazdinak hogy még azt sem hagyom hogy kimenjen a boltba mert utána szökök.Akár mit csinál,én akkor is utána megyek ha akarok!

Válaszolta ancsacsacsa gazdi (dombibaba), 2011. March 09. #1666

örül neked ha hazamész

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2011. March 09. #1659

Azta mindenit,nagyon örül neked szerintem,ha haza mész hozzá