‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte pokrocmano gazdi (Spyke), 2014. August 21. #2624

Mikor kell bucsút venni?

Sziasztok kutya barátok!

sajnos a tanácsotokra lenne szügségem spyke kutyámnál megállapitották hogy rákos,sajnos ross indulatu...nem tudják megmenti. :(most homeopátiával kezeltetem ,de sajnos az az egész testén nyilnak fel a sebei. n minden nap lefertötlenitem,bekenem és 2-szer hetente megyünk orvoshoz infulziora.nemtudom mit csináljak,mert ahoz képest jól van,eszik meg játszik.de egyre több a sebe nemtudom mi lenne helyes??van e fádalma??mikor jön el az idö,mikor bucsút kell venni??? :(

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta marakuja gazdi (Szkrecsi), 2014. August 27. #13384

Sok erőt kívánunk Gazdinak! :(

Válaszolta Nikoll200 gazdi (Sissy), 2014. August 24. #13373

Szia Nagyon nagyon sajnálom a kutyusodat és téged is.ahogy olvastam amit irtál, kicsordult a könnyem :( Borzasztó nehéz lehet most neked. Nem olyan rég én is majdnem elveszitettem a kiskutyámat. 3 napig élet- halál között lebegett..szörnyü érzés volt..ugy éreztem hogy ha ö nincs akkor én sem akarok élni :( Sajnos tudom mit érzel..de arra gondolj hogy neki már jobb igy, nem szenved, és te megtettél mindent érte..mostmár ö fog Rád vigyázni odafentröl. Kivánom hogy az idö begyogyitsa a sebeidet :(

Válaszolta pokrocmano gazdi (Spyke), 2014. August 23. #13369

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm válaszatokat...itt köztetek könnyebb erröl beszélni...mások akik nemn kutyások valahogy nem értik miért vagyok ennyire kiborulva :( Tegnap voltunk megint orvosnál,ultrahangos vizsgálatot csináltattam mert láttam ogy nincs túl jól szegény Spykem.Pedig e kedvenc húsit sütöttem neki..mégse akart enni.Most már a gyomrán meg a bal vesélyén is tumor van :( :( Alig birtam kijönni az állatorvostól.ök azt tanácsolták hogy vegyek búcsút,mert nem lehet ezen már segiteni.Tegnap még kimentünk a közeli tóhoz,játszottunk,néha ugy nézet ki mintha semmi nem lenne.De este megint csak összegödülve feküdt,és láthatoan nem volt jol.De ma sajnos el kell válnom töle. :( nem birom ezt tovább.Azt hittem nekem csoda kutyám van,aki mindennel megbirkozik!!!De sajnos tévedtem.

Válaszolta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2014. August 21. #13361

Kedves Skype aranyos gazdija ! Az én gyomrom is összeszorult amikor elolvastam az írásodat. Egyetértek Bojszi anyájával. Mi gazdik nagyon nehezen éljük meg ezeket a helyzeteket. Ha jó a dokitok, remélem meg fogja mondani mikor van az a pillanat, amikor nagy fájdalmai vannak a kutyusnak. Mi így voltunk Pongó kutyánkkal. Nekünk az orvosunk megmondta, nem szabad hagyni tovább szenvedni a Pongót. Ez nagyon nagyon fájdalmas :( Kívánom, hogy segítsenek a gyógyszerek, a kezelések de ha eljön az idő, méltósággal kell hagyni elmenni :( Sok erőt kívánunk gazdik !

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 21. #13359

Bocsánat, rosszul olvastam a nevét a barátodnak és rosszul is írtam, így helyes: Spyke.

Válaszolta Nagymarjanka gazdi (Bojszi emlékére), 2014. August 21. #13358

Hát, ez az talán amitől minden gazdi fél, hogy mikor? Talán, akkor amikor azt látod, hogy már szenved, hogy fájdalmai vannak, ha ezt látod a szemében is. Persze, az ember még ilyenkor is megpróbál bízni, apró jeleket keres, ami azt bizonyítja, hogy még nincs itt az idő, még eszik, még játszik. A fájdalomnak látszani kell, lelassul, többet fekszik, néha fájdalmasan összerándul, esetleg hangot ad ki. Ha ez nincs, akkor mikor, honnan tudod, hogy vannak-e fájdalmai? Vajon az orvoshoz cipelés, a gyógyszerek, a felnyílt sebek, milyen élet már a számára, vajon mit mondana, ha beszélni tudna? Tanácsot adni, ebben nagyon nehéz, főleg kívülről, meg hát milyen alapon is, hisz te ismered őt a világon legjobban, a barátod. A döntés nehéz, hallgatni kell az orvosra, remélhetőleg nem pénzre megy és nem akarja felesleges kezelésekkel tovább húzni a szenvedést. Hallgatni kell a szívedre, hogy te, ha ebben a helyzetben lennél, mit éreznél? Olyan ez az élet, mint amikor nem volt beteg, úgy eszik, játszik, mint amikor egészséges volt? Azt hiszem, megfogod érezni azt a pillanatot, amikor itt az idő, hogy el kell engedned őt, hogy méltósággal haljon meg, ellentétben az emberekkel. Azt hiszem, bárki olvassa kétségbe esett kérdésedet, mindenkinek összeszorul a szíve és gondolatban veletek van, hogy legalább lélekben segítsen Neked és Skype-nak.