‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte foltoska gazdi (Foltoska), 2015. August 02. #2777

Köhögés?

Sziasztok!
foltos ma reggel elkezdett csúnyán "köhögni" nem tudom, hogy ez köhögés-e, vagy valami más? 3 éves már elmúlt. kb. egy éves kora körül kezdett el csuklásszerűt produkálni, azóta néha előjött ez a probléma. volt úgy hogy csak egyet, volt hogy többet egymás után. ma reggel arra ébredtem, hogy rohamszerűen jött elő ez a dolog. kb egy óra, hogy elkezdődött, olyan 7-8-szor csinálta ez idő alatt. (most hallom, hogy elkezdett már ugatni ez nekem már jó jel). a héten voltunk veszettség elleni oltáson, sajnos elfelejtettem megvizsgáltatni, elmondani ezt a problémámat, mert új orvos jött a rendelőbe, mással voltam elfoglalva. ma vasárnap nem tudom mit csináljak vele, ha még előjön ez a köhögésféle. főztem kamillateát. valakinek van valami ötlete, tapasztalata?

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta foltoska gazdi (Foltoska), 2015. August 11. #13974

A kérdező hozzászólása:

Közben én elutaztam pár napra, az alatt rendbe jött Foltos. Tegnap találkoztunk kutyabarátokkal és gazdijukkal, ott mondták, hogy a mellük körül van egy hőközpont a kutyáknak, valószínű, hogy ott lett a bibi. Szombaton a nagy melegben a városban voltak a fiammal, utána úszott a Dunában, valószínű ez lehetett oka a köhögésnek. Foltos edzett, kinti-benti kutya, mindennap legalább egy órát sétál, fut és úszni is szokott. Nem tudom Artika milyen sokat van szabadban, mert az biztos, hogy erősíti az immunrendszert.

Válaszolta ArthurGazdi gazdi (Artika), 2015. August 11. #13973

Hogy van a kutyus? Köhög még? Sajnos nálunk visszatérő "vendég" volt a köhögés, gyakran lebetegedett Arthur. Az immunrendszere volt legyengülve nálunk az okozta a gyakori betegeskedést!

Válaszolta foltoska gazdi (Foltoska), 2015. August 03. #13956

A kérdező hozzászólása:

Mint írtam, vasárnap reggel jött elő ez a köhögésféle csütörtökön oltották be és kapta a féreghajtót, ezért én is arra gondoltam, hogy esetleg az oltás miatt lett ilyen. Meg a múlt héten többször is úszott a Dunában, bár attól még eddig nem lett beteg. Lehet elítélendő, hogy nem vittem el vasárnap orvoshoz, de megnéztem az állatkórház honlapját és csak az ügyelet miatt kértek volna 7000-15000 körül, na nem folytatom, megijedtem, de úgy ítéltem meg, hogy hétfőn is elég elvinnem. Kapott kamillateás kaját azt sem sokat, tudjuk, hogy a koplalás is segít a gyógyulásban. Ma meg kiderült, hogy az orvos aki beoltotta a héten szabadságon van. Lényeg, még köhögött egyszer kétszer ma, de már játszott, sétált, futott, stb. de úszni nem engedtem. Egyébként régebben rákérdeztem a csuklásfélére, akkor az orvos megvizsgálta és azt mondta, hogy nincs baja. Hát igen, elfelejtettem újra rákérdezni, mert új orvossal találkoztunk a rendelőben és kiderült, hogy az orvosunk beteg, műtötték, meg egyebek, szóval elfelejtettem, de hát más is van így, hogy csak előtte, meg utána jut eszébe a fontos dolog amit mondani, vagy kérdezni akar, helyzetben néha elfelejti az ember.... És volt már rossz tapasztalatom állatorvossal, és itt tudtunk a problémáról beszélni... és ha én beteg vagyok nem biztos, hogy rögtön orvoshoz szaladok. Lényeg Foltos itt fekszik bent, és várja, hogy mikor megyünk még egy kört elalvás előtt ! :) És köszönöm a hozzászólásokat!

Válaszolta KapornaiLaura gazdi (Hutch), 2015. August 02. #13953

Kiskorukban a kuyták csuklanak sőtt néha nekem is szokott mostbis de nyáron de maximum 1-2 vagy csak akkor ha fut és ha liheg nagyon akkor szokott párat. :) akkor vizet adok neki vagy árnyékos helyre viszem vagy slagról engedek vizet neki csak úgy vigyázz mert köhögni fog mert hideg így inkáb lelocsolm a bundáját és elmúlik. Miel köhög így egyértelműen kedvenced megfázott száraz az orra. Nekünk ez voltak a jelek a másik kutyánknál. Lehet oltásra allergiás. Vidd el minél lőbb orvoshoz :)

Válaszolta Sziszi01 gazdi (Csini), 2015. August 02. #13952

Itt senki nem állatorvos. Ha te lennél beteg is előbb kiírnád a gyakorikérdésekre? Valószínűleg nem. Ez lehet egy súlyosabb betegség is, amibe bele is halhat. Egy rakás oka lehet ennek, nem is értem mit vársz, mit fogunk írni? Amint tudod vidd orvoshoz. Eleve körülbelül két éve beteg a jelek szerint, és nem viszed orvoshoz? Vagy amikor visezd, akkor nem vizsgáltatod ki? Mert elfelejted?! Hihetetlen.

Válaszolta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2015. August 02. #13951

Orvoshoz kellene elvinni, nem lenne szabad ennyi ideig várni, hogy orvos ne lássa !! Vagy talán látta orvos ? Ha látta mit állapított meg ?