‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte Brigikee gazdi (Mati), 2011. May 11. #455

A mini yorkshire terrier-eknél 2kg-os testsúly ideális??

kategória: kutya, válaszok száma:6, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Annareka gazdi (Capi), 2011. May 24. #2914

Szia!

3.1kg a yorkie előírt felső határ elvileg.

"Mini" yorkie nem létezik, de már annyira beivódott a köztudatba, hogy a fele ember nem hiszi el, a tulajdonosok sem, de érdemes a hivatalos yorkie kluboknál utánanézni, mert ez egy általános átverés sajnos, és főleg a beltenyészet/szaporítás az oka, hogy olyan pici marad a kutya, de ez sokszor betegséggel (fizikai, és szellemi - értsd: túlzott agresszió, félelem stb.) jár.

A konkrét válasz a kérdésedre pedig az, hogy a 2kg ideális, a lényeg az lenne, hogy a kutyus bordái ne lógjanak ki, legyen rajta egy kis husi meg izom, de túletetni sem szabad őket azért. Szerintem ha megfogod a kutyust, akkor érzed nagyjából, hogy milyen az alkata

Válaszolta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. May 17. #2805

A Yorkshire terrier népszerű kutyafajta. Ezt használják ki a tisztességtelen tenyésztők. A mini, extra mini és egyéb megfogalmazások csak kereskedelmi fogások. Egy standard alapján lehet a yorkit tenyészteni. Természetesen előfordulhat ettől eltérő méret. A 7-8 hetes korban elválasztott kölyökről nem állapítható meg a felnőttkori méret. Főleg nem állapítható meg abból, hogy a kiskutya milyen pici súllyal született. Tehát, aki egy 8 hetes kiskutyát mini méretűnek ad el az nem mond igazat. Figyeljünk arra is, hogy a túl pici, 8 hetesnek mondott kiskutya lehet, hogy hamar el lett választva anyjától és valójában jóval fiatalabb.
Forrás: http://www.gyemanthomoki.hu/yorkshire_terrier_yorkit_szeretnek.html

Sztenderd súly: 3,1 kg ig!

A "mini" Yorkik túltenyésztettek és a sztenderd nem fogadja el!

Válaszolta Brigikee gazdi (Mati), 2011. May 12. #2726

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat!:)

Válaszolta Lilkababa gazdi (Lilike), 2011. May 11. #2721

Én is úgy tudom,h ez átlagos súly:)

Válaszolta Timike0328 gazdi (Mázli), 2011. May 11. #2714

Szia!
Nekünk is mini yorkink van és ő 2 kg 3 dkg.. az állatorvos azt mondta ez a mini yorkiknál átlagos!