‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte fgyongyi gazdi (Cicuska), 2011. June 12. #533

Tudna valaki adni nekem jó házikoszt receptet(eket) a macskáimnak?

kategória: macska, válaszok száma:5, kérdés értékelése:+4

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta csonti gazdi (Irén), 2011. August 24. #4704

http://www.pets-magazin.hu/index.php/macska/65-macska/422-receptek-cicaknak


itt sok receptet megtalálsz egyet le is írok példának


Cicaropogós
Hozzávalók: 1/2 bögre búzaliszt 1/2 bögre zsírszegény tejpor 1/4 bögre búzacsíra 1/4 bögre kukoricaliszt 1/2 evőkanál élesztő fél felvert tojás 1/2 bögre csirkeleves (leveskockából is jó) 1-2 evőkanál felaprózott macskamenta 1 evőkanál olaj 15 dkg húsféle az alábbaik közül (egyfélét válassz): olajos tonhal, csont nélküli főtt csirkehús, apróra vágott főtt máj, kiszálkázott makréla.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kis üvegtálban pépesítsd a választott húsfélét. Egy közepes üvegtálban keverj össze minden száraz hozzávalót. Add hozzá a tojást, az olajat, a csirkelevest és a szárazanyagokat. Keverd hozzá a húspépet. A kapott ragadós tésztát öntsd belisztezett gyúródeszkára, és alaposan gyúrd át.
Készíts nagyobb borsóméretű golyókat a tésztából. Sütőpapírral vagy szili-kon lappal bélelt tepsiben egy kanál segítségével nyomkodd laposra a golyókat. 15-20 percnyi sütés után - a lapocskák legyenek aranybarnák - kész a cicaropogós.
Melegen ne add a cicának.

Válaszolta ludmanfruzsina14 gazdi (Micike Prüntyőke), 2011. June 17. #3304

süss neki egy kis tojás fehérjét

Válaszolta ludmanfruzsina14 gazdi (Micike Prüntyőke), 2011. June 17. #3303

főtt tészta-sertés pörkölt

Válaszolta fgyongyi gazdi (Cicuska), 2011. June 13. #3227

A kérdező hozzászólása:

Köszönöm a receptet.Kipróbálom.

Válaszolta wandus gazdi (Maci), 2011. June 12. #3220

- 350 gramm tonhalkonzerv (levével együtt), 100 gramm főtt rizs, 50 gramm főtt, apróra vágott vagy lereszelt sárgarépa, egy mokkáskanál só

- 400 gramm főtt csontos csirkehús (csirkefej, csirkeszárny, farhát - megetetés előtt húsklopfolóval törjük össze a csontokat benne), 50 gramm főtt zabpehely, 50 gramm főtt vegyes mirelit zöldségkeverék, egy mokkáskanál só

- 300 gramm nyers darált marhahús, 100 gramm főtt tészta, 1 darab (kb. 50 gramm) főtt tyúktojás lereszelve, 50 gramm főtt vegyes mirelit zöldségkeverék, egy mokkáskanál só