‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte zitandrea gazdi (Manuka), 2011. September 28. #873

Jellemző-e minden mopsznál a játék utáni köhögés-fulldoklás és mitől lehet?
a diaphilin nem segített, az orvos nem tudja mitől lehet.

kategória: kutya, válaszok száma:4, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. October 01. #5209

:) nagyon örülök, hogy meggyógyultál :)

Válaszolta zitandrea gazdi (Manuka), 2011. September 30. #5205

A kérdező hozzászólása:

Voltam szívultrahangon és egészségesnek bizonyultam. Kaptam még gyógyszert és már jobban vagyok, múlik a köhögésem. Meg voltam fázva azért fulladtam ki a játéktól. Most megint olyan, mint régen. Nem bírok magammal!

Válaszolta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. September 29. #5191

Sajnos a mopsz is beletartozik az egyik tultenyesztett kutyafajtakba.
Igy ha valaki mopszot akar,nagyon jo tenyesztöt kell keresnie hogy a kutya a lehetö legegeszsegesebb maradjon.(Itt nem erdemes a penzen sporolni mert kesöbb ugy is az allatorvosnal marad es a kutya is szenved.)
A kepeidröl itelve a te mopszod nem jo tenyesztötöl szarmazik.Ez is oka lehet ha mar most legzesi bantalmai vannak.Ez igy is fog sajnos maradni.
Olvastam hogy ezeket a "nyomott orru" kutyakat mar probaljak picit hosszabb orral tenyeszteni (az egeszsegük miatt.Pl.bulli,mopsz,boston terrier stb.)

Válaszolta chikoo gazdi (Geszt), 2011. September 28. #5188

hát a mopszoknak nagyon rövid az orra, így nehézséget okozhat ha nagyon kifárad és liheg. néha nehezen vesznek levegőt, ezért nagy melegben is kímélni kell őket. szerintem játék közben hagyd hadd pihenjen amikor már látod hogy fárad. ismerősünk mopsza is sokszor horkant, az normális.