‹‹‹ vissza a kérdések listájához

Kérdezte anyucíkám gazdi (Macika), 2011. November 19. #964

Bolhák

Kedves barátaim,mit csináljak még,hogy megszabaduljak a szörnyű élösködöktől? gazdimmal már mindenféle bolhaírtót kipróbáltunk rendszeresen fürdet de nem akarnak elpusztulni és már borzasztóan unom állandóan csípnek. köszike

kategória: kutya, válaszok száma:5, kérdés értékelése:-

A kérdésekre az oldal tagjai válaszolnak akik nem biztos, hogy szakértők vagy állatorvosok. A kérdésekre adott válaszok helyességéért senki nem vállal felelősséget!

Válaszok pontszám szerint

Válaszolta Spániel gazdi (Sami), 2011. November 19. #5684

Hát tudok ajánlani bolha nyakörvet kenőcsöket nézz utána boltban,neten és az állatorvos biztos tud segíteni a fekvőhelyét rendszeresen mosni kell ha olyan anyagú mert ott szívesen megtelepednek a bolhák!

Válaszolta Bálint_Reni gazdi (Sába), 2011. November 19. #5676

Szia Macika!

Nekem nyaranta szokott kijönni a bolha allergiám. A doki valami folyadékot szokott adni amit vízzel kell felhigítani és azzal kell fürdetni. De jó alaposan le kell mosni utána a bundát!Ezzel az oldattal kell fürdetni akkor engem.
És a helyemet valami porral kell beszórni ami atka,kullancs bolha írtó.Nem jut eszembe a neve, de valami hengeres flakonba van /fehér-sárga színű/ és ezt a port nem szabad a kutyákra szórni.
A por nagyon hatásos.

Válaszolta anyucíkám gazdi (Macika), 2011. November 19. #5674

A kérdező hozzászólása:

Természetesen lakásban él és ott is igyekszem a környezete tisztaságára mindent kimosók a szőnyegeket is mindig porszívózás után szönyegtisztítós vizzel jól átkefélem és mégis nagy a baj. Egyébként a Neostomosan koncentrátumot ki fogjuk próbálni. Nagyon szépen köszönjük a választ. Csodálatos kutya vagy!!

Válaszolta Ildikó1 gazdi (Szutyok alias Reno), 2011. November 19. #5673

Szia!
Nekünk ez a nyakörv vált be
http://kisallatplaza.hu/termek-reszletek/3140/kiltix-nyakorv-kullancs-es-bolha-ellen-kutyaknak

Válaszolta vorosritty gazdi (Nia), 2011. November 19. #5672

Hali!
Ahhoz, hogy a bolháktól megszabaduljatok, nem elég a kutyát kezelni. Nem tudom kerti vagy lakás kutya-e, de végeredményben szinte mindegy. A fekvőhelyét mindenképp ugyanúgy kezelni kell, mert a bolhák petéi ott nagyon sokáig elélnek, aztán ha kikelnek, ugyanott kezdődik minden gond, ahol abbamaradt fürdetés után. Ugyanez a helyzet a fekhely körüli területekkel és mindennel, amivel a kutya szorosabban kapcsolatba kerül. A bolha peték vígan elélnek a szőnyegben, bútorokban, tapétán, a földön (kint is, bent is). Ezért kell körültekintőnek lenni.
Ajánlani tudom a NEOSTOMOSAN koncentrátumot. Állatorvosnál biztos kapsz. (pár száz forint, nem olyan drága, mint a Frontline és szerintem hatásosabb is) Ez egy kis fiola, amit higítani kell 1:200 arányban, és szétpermetezni az említett helyekre. A kutyára is lehet használni, de ha veszel, kapsz róla információt, használati utasítást.
Ha több állat is van a háznál, őket sem árt kezelni, hiába nem mutatják, hogy bolhásak lennének.