‹‹‹ vissza Mandula adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Carminea gazdi (Mandula), 2009. August 16. 17:29:48 #1570

Kölyökmacska etetése

Amikor Pöci megérkezett, alig múlhatott 3 hetes. Egy kis szállítódobozban érkezett és keservesen nyávogott. Öszvissz 20 dkg volt. Próbáltuk itatni macskatejjel, de nem volt hajlandó lefetyelni. Nagyon aggódtunk, mi lesz, ha nem tudunk ételt beleerőltetni... Végül aztán fogtunk egy 2 ml-es fecskendőt, és nem kis erőfeszítések árán beleerőszakoltuk a szájacskájába. Próbáltuk szemcseppentőből, cumisüvegből, de csak a fecskendő vált be - ezt aztán pár nap múlva 5 ml-esre cseréltük. Néhány további nap után már ügyesen lefetyelt a macskatejes üveg kupakjából. Tejet rendesen iszogatott, de mi soványkának láttuk, ezért főztünk neki tejbegrízt - persze cukor nélkül, kis tejjel nyakonöntve. Na, volt ám cuppogás! Pár napra le volt tudva az etetés gondja.
Egy hete már csak ritkán eszik tejbegrízt. Kitaláltuk, hogy a bolti, junior alutálcás kaját villával összetörjük, és finom, zöldséges bébiétellel keverve adjuk a cicának. Bár már elég sok és hegyes foga van - képes is elrágni dolgokat - , még mindig össze kell törni neki a húst, annyira falánk ugyanis, hogy ha nem tennénk, rosszul lenne (egyszer már sajna megtörtént; egyben nyelte le a húsdarabokat a kis buta. ) Kedvence a zöldborsófőzelékes verzió csirkés konzervvel .

Most kb. 6-7 hetes, eszméletlenül rosszcsont és eleven. Ha éhes, rettenetes hangon nyávog és pillanatok alatt elpusztít egy kistányérnyi kaját.

Nem könnyű egy árva kiscica kezdeti táplálékigényét kitalálni és megfelelő módszert találni, hogy aztán meg is egye a kaját... De mindenképp érdemes kis erőfeszítéseket tenni, hogy egy csöpp kis életet megmentsünk és életre szóló társ váljék belőle.

Hozzászólások száma: 0