‹‹‹ vissza Virslipusztító Zsüli adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta doramokus gazdi (Virslipusztító Zsüli), 2010. January 03. 13:53:07 #4540

A farkasok szelleme 1. fejezet/2.rész

-a falka veszélyben van...-folytatta az öreg-...Éles Fogú fogja átvenni a helyet és mindenki tudja, hogy milyen kegyetlen-.Nos, egy kis kitérő: Éles fogúról azt kell tudni, hogy régebben ő volt a Szellemárnyék törzs vezetője, de a Medvesziklánál vívott csatája csaknem halálos kimenetelű volt, így végül ellensége, könyörgésére életben hagyta, de tele vérző, súlyos sebekkel, otthagyta a medveszikla legmagasabb párkányán. Ott talált rá Rőt Bunda és néhány falkabéli mikor vadászni indultak arrafelé.Ellátták gyógyfüvekkel, és befogadták őt, de titkon mindig azt remélte, hogy majd egyszer ő kerül a klán élére, és mint újabb falkavezér fogja megtámadni a rivális törzseket, de legfőképen a Tiszta vér törzsét, akiknek falkavezére Medve Ölő. Mert Medve Ölő volt
aki annyi évvel ezelőtt,legyőzte és megalázta őt a Medvesziklánál.
-Az tényleg nem lenne túl jó-mondta Suhanó Árnyék-Rögtön elkezdene háborúzni, fogadjunk, hogy még a békeszerződésről is megfeledkezett.
Mondjuk, talán már le is járt, hisz sok évvel ezelőtt kötötted meg Medve Ölővel, és Sólyom Szeművel.
-Ráadásul, a nép sincs most felkészülve-sóhajtott Rőt Bunda-nem kellene ilyenkor....iylenkor..khrrhh-rgrorh grgáffrr hhhh...hhhh...hhhh-és lélegzése egyre szaggatottabbá vált, és Suhanó Árnyék segítségért kiáltott. Egy sereg farkas lepte le hirtelen a csipkebokor árnyékát, ahol az Öreg immár Mozdulatlanúl feküdt. Mellette Suhanó Árnyék: Arcán könnycseppek gördültek le, s közben egy imát mormolt,hogy felsegítse Rőt Bunda lelkét a Mennyei farkasanyához, és a többi farkas lelkéhez.
Mindenki, aki ott volt, most csöndes gyászban gondolt vissza,azokra az időkre, amikor Rőt Bunda még teljes méltóságában volt.Futott... teljes erejéből futott, és csodálatra méltóan fényes és hosszú bundáját a szél szépségesen futta.Úgy vadászott, ahogy senki, tökéletesen, és eszményi szépséggel ejtete el a vadat.Most itt fekszik halva, koszos bundáját a szél már csak kedvére cibálja,s egykori szépsége,már az idő homályába és a mennybe tűnt.

Hozzászólások száma: 0