‹‹‹ vissza Virslipusztító Zsüli adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta doramokus gazdi (Virslipusztító Zsüli), 2010. January 28. 16:32:20 #5184

A farkasok szelleme 2.fejezet/2.rész

A táborban már elkezdtek készülődni Rőt bunda temetésére.Magas Fenyő már a halotti máglya körül fontoskodott és megpróbált újra és újra tüzet pattintani,de ezt mancsaival,hüvelykujj nélkül,csak igen nehezen tuda megtenni,így hát abbahagyta és lepihent egy kicsit. Hajnali Fény jött oda hozzá és leült mellé.Percekig csak némán ültek ott,majd Magas Fenyő sóhajtott egy keserveset,ekkor Hajnali Fenyő, tekinete távolba meredéséből felébredve,megszólította Magas Fenyőt:
-Mi a baj?-kérdezte félhangosan.
-Mit gondolsz?-mondta majd fájdalmasan az égre tekintett-Rőt Bundát elszólította a Farkasanya,így Éles fogú lesz a vezérünk,aki nem fog olyan jó vezető lenni,mint Rőt Bunda,hiszen kíméletlen,ráadásul mindig is elítélte Rőt Bunda "kedves naívságát", hogy sosem akar hódítani, és sosem fordítja az idejét vagy az erejét hadi célokra.-majd leszegett fejjel, átült a másik oldalára.-Ráadásul szerinte mindenképpen bosszút kellene állnunk Medve Ölőn,mert legyőzte őt és magára hagyta sebesülten.És a fiatal fiúkat harcra akarja kiképeztetni Sötét Hollóval.
-Igaz. Meg is feledkeztem Éles Fogúról.Belegondolni is rossz mit művelne a klánnal.Én is azt is hallottam,hogy olyan Spártai körülményeket akar teremteni,hogy csak a szerinte életképesnek megítélt fiú maradhat életben,és így csak erős férfiak fognak résztvenni a háborúban.
Háború...erre a szóra Magas Fenyőt kirázta a hideg.-Apropó!-gondolta magában-Ideje lenne ismét nekiállni a tűznek.-és amint átfutott az agyán már fel is kelt,és mondta:
-Azt hiszem ismét megpróbálkozom megpattintani ezt a fránya tüzet,majd ha már végképp nem megy szólok inkább Vízmosásnak,ő profi tűzgyújtásban.Legalább egy kis meleget is ad,és a lelkünk sem dermed meg bennünk.-Azzal ismét a kövekkel bajlódott. Újabb 10 percnyi hiába való próbálkozs után,már majdnem elborúlt az agya,és ekkor segítséget kért Farkasanyától,aki valóban meghallgatta őt, és a 2.-3.-ik próbálkozásra már szikra szökkent a száraz kóróra,és mint ezernyi táncoló ember,lobogtak a tűz lángjai.

Hozzászólások száma: 1

Írta potya gazdi (Zizi), 2010. January 31. 17:58:35 #312036

Jaj de jó, végre folytattad. Várom a további folytatást. Szép ez a történet.