‹‹‹ vissza Odin adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Dusi89 gazdi (Odin), 2011. January 31. 01:58:06 #13549

És mégis mozog a Föld...

Január 29. kutyául félelmetes nap volt.Tudtam, hogy valami lesz.Fél hétkor próbáltam szólni, de hiába bökdöstem őket a nózimmal, nyüszögtem, ugattam, osztogattam a pacsikat, hogy figyeljenek, nem értették mit akarok.Negyed órán keresztül szaladgáltam a szobából a konyhába, hátha sikerül megértetnem velük, de csak néztek kerek szemekkel, hogy mi üthetett belém.A gazdi simogatott és nyugtatgatott....én viszont éreztem, hogy valami nincs rendben.
Aztán háromnegyed hétkor meghallottam azt a nagy morajlást.Pár másodpercre rá az egész ház mozogni kezdett.Kilengett, mint amikor a szél fújja a fákat.A TV tetejéről leestek a tárgyak, a szekrények között ujjnyi rés lett, a csillár ide-oda ingázott,remegett a padló a mancsom alatt,kint pedig pislogtak a lámpák.Úgy megijedtem, hogy bebújtam az asztal alá.
Amikor vége lett, a gazdi hozta a nyakörvem és a pórázom.Húú...nagyon megörültem neki.Az egész család lejött velem.Rögtön megjelöltem az első oszlopot amit láttam .Sokan voltak az utcán.Csoportokba gyűltek és mindenki telefonált vagy beszélgetett.Mentő és tűzoltóautók járták a várost.Én csak ültem a gazdi lába mellett és nézelődtem.Kezdtem megnyugodni.Az emberek is lassacskán feleszméltek a pillanatnyi rémület után és már nevetgélést is lehetett hallani.Majdnem egy órát voltunk lent.
Ahogy visszaértünk, megvacsiztam és el is aludtam.Kimerítő ennyit idegeskedni .
Ma is volt egy kisebb rengés, de azt már hősiesen áthorkoltam .

Hozzászólások száma: 2

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2011. January 31. 12:34:05 #819768

DRÁGA ODIN, HOGY TE MILYEN OKOS VOLTÁL !!!. EZ BIZTOSAN RÉMISZTŐ VOLT. NÁLUNK IS VOLT FÖLDRENGÉS, DE CSAK KETTES ERŐSSÉGŰ ÉS MI A MAMIVAL NEM ÉREZTÜK, MERT PONT LENT VOLTUNK SÉTÁLNI. DE AMIKOR FELMENTÜNK, A PAPI MONDTA, HOGY FÖLDRENGÉS VOLT, KIROHANT AZ ELŐSZOBÁBA, MERT ÚGY HALLOTTA, HOGY LEZUHANT VALAMI. AZTÁN NEMSOKÁRA RÁ A HELYI TV BEMONDTA, HOGY KETTES ERŐSSÉGŰ FÖLDRENGÉS VOLT A VÁROSBAN. REMÉLJÜK NEM LESZ TÖBB. AZÉRT EZ FÉLELMETES.

Írta Frankó gazdi (Roy), 2011. January 31. 06:58:07 #819571

Megrázó lehetett!
Ügyes vagy, hogy próbáltad előre figyelmeztetni a gazdiékat, de hát ki gondolta volna, hogy földrengés lesz.
Ez után biztosan másképp fognak reagálni az emberek az állatok jelzéseire. Legalább is azok akik ezt a szörnyűséget átélték.