‹‹‹ vissza Tibi és Tubi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Efike gazdi (Tibi és Tubi), 2010. May 19. 19:17:49 #8076

Már nem jönnek "haza"

Sajnos itt a tavasz. Csak azért mondok ilyen butaságot, mert az én kis szeretett madárkáim már felém sem néznek. Hát, szerelmesek. Kicsit hiányoznak. Tavaj még ide fészkeltek "nekem" az erkélyem elé, de úgy tűnik, idén számukra megfelelőbb helyet választottak a fészekrakáshoz. De azért néha meglátogathatnának!!!! Azért másfél évig mégis csak együtt voltunk! Hiányoznak. Meg a turbékolásuk Meg hogy mindig néztek befelé a szobába a korláton ülve és olyan jó volt nézni őket. Bár kb. áprilisban még haragudtam is rájuk mert letaposták az árvácskámat a balkonládában de azért annyira nem voltam dühös, pedig szegény árvácskáimat tök laposra taposták és ennek ellenére el sem zavartam őket. Hát csak ennyit akartam mondani. És üzenem nekik, hogy azért ősszel varom "haza" őket.

Hozzászólások száma: 2

Írta mary60gold gazdi (Domika), 2010. May 19. 21:03:21 #496026

Istenem de jó ember vagy, mennyire szereted őket. Meg is fogják hállálni ne félj, biztos visszajönnek és ha nem ők, hát majd másik madárkák. Nagyon jó, hogy ezt leirtad. Köszönöm

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2010. May 19. 18:46:55 #495774

Ne szomorkodj, talán egyszer mégis hazatalálnak. Én is nagyon szeretem a madárkákat. Volt pintyem, papagájom és kanárim is. Most éppen kutyám van, de a konyhaablakba én si mindig teszeki ki diót, almát. Télen hat rigó állt sorba és két gerle is, na meg egy vörösbegy és olykor-olykor egy rozsdafarkú is. Hosszú percekig képes vagyok őket figyelni, hogy jönnek enni, hogy osztják be a sorrendet, és hogy védik a területet. Most már találnak eleséget maguknak, de én most is rakok ki nekik almát, amit a rigók összegyűjtenek a csőrükben, és viszik a fiókáknak. A gerlék tőlem is elmaradoztak, meg a többiek is, csak a rigók maradtak. Kíváncsiak, és mulatságosak, nagyon sokat szórakozom rajtuk. A kutyám is megszokta már, hogy a párkányon kopácsolnak. Én meg már el sem tudom képzelni a reggeleket almaszeletelés nélkül, hiszen várnak rám a madárkáim. A férjem persze kinevet érte, de én is úgy érzem, ha csak egy csládot sikerült segítenem, már az is nagyon jó dolog. De az öt rigó különböző családokat alapított, így hát még fontosabbnak tartom a velük való törődét. És olyan tündériek, amikor benézegetnek az ablakon.
Szóval azt mondom, várj türelmesen, vissza fog még jönni hozzád az a gerlepár... hacsak nem történt velük valami, de bízzunk benne, hogy nem kerültek bajba.