‹‹‹ vissza Roni adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta eleonora gazdi (Roni), 2011. February 06. 18:00:16 #13699

Nagyon de nagyon nagy baj van!

Alig, h megjött Roni a szökési akciójából, máris újabb akadály van elöttünk Megjelentek Roni régi gazdái, azzal hogy ellopták Ronit a saját ketrecéből, úgyan azon a napon amikor bekerült a menhelyre. De szerintem ez csak egy áll duma, mert egy ilyen idős és fajta kutyát nem rabolnák el. Ezzel a nő csak magát védi, mert ha azt mondaná , hogy elszökött a kutya akkor az a saját felelőssége lene. Viszont nem mutatott semmi féle papírt az egyébként Linának becézett kutyáról. Mondtuk neki ha kifizeti a menhelyi költséget akkor talán elviheti. De ő ezt nem akarja. Lehet h ilyet a jogszabályok nem írnak, de nekünk viszont van mindenféle papírunk Roniról. És sokak szerint már a mi kutyánk mivel befogadtuk a menhelyről. Chippezve is van. Nekünk jobban örül mint neki. A nő csak a munkahelyet tudta meg, és így belépett a rendzerbe és kiszedte minden adatunkat. Személyi jogot is sérthetett akár.
Most a nő bíróság elé tereli az ügyet. De mi akkor sem engedjük el Ronit még ha a nő nem is fizet.
Ha valaki tud eféle ügyek szabályairól kérem írjon!
Berti és Ronigazdia

Hozzászólások száma: 7

Írta Pearleva gazdi (Shelly), 2011. February 09. 13:09:57 #830322

Szia Roni!

Remélem a bíró nem ad át az állítólagos "gazdidnak" és Nektek ad igazat és otthon maradsz Bertivel és a többiekkel Nem hinném, hogy tudná igazolni, hogy az ő kutyája voltál ha nincs semmi papírja ellentétben az igazi gazdiddal aki szeret is és ráadásul tudja igazolni is, hogy az Ővé vagy Szorítok Nektek, hogy jól oldódjon meg ez a dolog

Millió pusz!

Írta eleonora gazdi (Roni), 2011. February 07. 16:32:13 #828374

Köszönjük a segítséget és a jó kívánságokat!!

Írta ntimea gazdi (Szuzy), 2011. February 06. 21:20:36 #827889

Roni baba!
Minden úgy van ahogy Zanzibar írta ! Te már a mostani gazdikáidé vagy! Egyet ne felejts el se Te, se pedig a gazdád, hogy azt az állítást, hogy Téged loptak - azt a régi "gazdáidnak" (én nem nevezném annak) kell bizonyítani. Gondolom a menhelyen teljesen törvényesen (14 napot kivárva) adtak örökbe! Itt már nincs helye semmilyen tiltakozásnak, sem feljelentgetésnek! Miért nem kerestek??????? A menhelyen????? Van nyoma valahol az állításuknak??????? Naaaaa, menjenek a sunyiba!!!!!!
Ezt anya üzeni!
Sok sikert, és további boldog életet!!

Írta Amindenit gazdi (Zanzibar), 2011. February 06. 18:37:56 #827625

Üdv!



az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 48/a paragradusa alapján:

(3) A települési - a főváros belterületén a fővárosi - önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása. Az így befogott kóbor állat - amennyiben a befogástól számított 15 napon belül a kóbor állat tulajdonosa nem válik ismertté - az állam tulajdonába kerül!

Azaz az előző tuladonos ha tényleg az volt akkor már nem lesz tulajdonos és azzal nem rendelkezhet! Amennyiben a blökit ellopták volna - akkor aligha kóborolt volna -azt rendőrségi dokumnetumokkal kellene igazolni! De ebben az esetben sem veletek, hanem a menhellyel kéne pereskednie.. vélhetően eredmény nélkül! Amennyiben rám hallgattok akkor a felbukkant emberkével nem kéne szóba állni, de a blökit óvjátok tőle!

A szemelyes adataitok jogtalan megszerzése miatt pedig Ti tehetnétek a rendőrségen feljelentést! Vigyázzatok a blökire nagyon!

Írta wandus gazdi (Maci), 2011. February 06. 17:53:20 #827499

Nem vehetnek el téged semmien körülmények között. Ha nem tudja bizonyítani

Írta andi1 gazdi (Stefánia), 2011. February 06. 17:42:58 #827473

Szia Roni!
Nem értek a jogszabályokhoz,de szerintem nem vehetnek el a mostani gazdidtól.Főleg ha nem tudja bebizonyítani,hogy az ő kutyája voltál.Ha az övé voltál akkor ha más nem is,de egy oltási könyv kell hogy legyen neki rólad.És még az sem sok bizonyíték.
Én biztos nem adnálak neki vissza,főleg ha nem is örülsz neki.Még az is lehet,hogy a bíróság csak fenyegetőzés.De ott is bizonyítania kell,hogy az övé voltál.
Egyébként végül,hogy kerültél haza?Mert azt nem írtad le.
Mennyi ideig voltál a menhelyen?
Egyébként én is kilenc hónapos voltam,amikor a gazdihoz kerültem.Rossz körülmények között tartottak,vadítottak,és lovaglópálcával "neveltek".Fülgyulladásom volt,és nem kezelték.A kocsma előtt pár ezerért hirdetett az akkori gazdám,mert akkor már a terhére voltam,mert ki kellett vinni sétálni.És erre már nem volt ideje.
Anya ezt megtudta,és eljött értem,kifizette azt a pár ezret.Még a "nevelőpálcát" is odaadta anyának a pasi.Attól nagyon féltem.Mikor csak megláttam,lapultam,és remegtem.Anya még aznap elvitt az orvoshoz,kaptam fülcseppet.A "nevelőpálcát" meg minden nap anya megmutatta,és letette a földre,hogy megtanuljam,nem kell tőle félni,soha többet nem fog bántani.Aztán a végén jól szétrágtam az egészet.
Kb.egy hónapja voltam anyánál,nagyon jól éreztem magam,mikor megjelent egy nő,hogy az ő kutyája voltam,csak az élettársa az ő tudta nélkül eladta.Anya olyan mérges volt,hogy jól beolvasott a nőnek,hogy milyen körülmények között voltam tartva,és szó nem lehet róla,hogy visszakapjon.Ráadásul én sem akartam odamenni a nőhöz.Aztán még magyarázott,de elment,és szerencsére soha többet nem láttuk.Így éltem anyával boldogan több mint 13 éves koromig.
Kívánom neked,hogy te is a mostani gazdiddal éld le az életed boldogságban,szeretetben.
Ne engedjétek,hogy bárki is elvegyen az új otthonodtól.


Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2011. February 06. 17:37:55 #827461

Jaj drága Ronika. Nagyon jó lenne, ha véglegesen rendeződne a sorsod. Drága Roni gazdi, szerintem nehogy odaadjátok Ronit valakinek is. Hiszen most már benneteket tekint gazdának, benneteket szeret. Szegény Roni.!! Reméljük, minden jól végződik. Addig is millió puszit küldünk, Lulu és mamija