‹‹‹ vissza Hajni adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta foximaxi gazdi (Hajni), 2009. September 13. 13:19:35 #2055

Egy közös napunk Hajnussal

A felkelés ideje attól függ, előző este mennyire fáradt el a kisasszony, hétvégén képes akár reggel 8-ig is aludni.
Gyors egészségügyi feladatok elvégzése után rohan Micihez, ugyanis ők együtt reggeliznek! (vagyis Hajni habzsol, Mici próbálja menteni a menthetőt)
Délelőtt vizitet tart az udvaron, a tyúkól különösen kedvelt környék. Lady kenelben van, így előszeretettel szemtelenkedik vele.Ha ezt megunja bekopog!!! (na jó, inkább dübög) az ajtón, és rögtön mindenben benne van, amit mi csinálunk. Ha főzünk, a leeső falatokat remélve órákat képes vigyázzban ülni. Ha takarítunk, akkor ő menekül, ugyanis retteg a porszívó hangjától. Ha van rá időnk reggel is szoktunk játszani, de a fő játszási idő a délután, koraeste. Ilyenkor dobáljuk a labdát, keressük a tasiját (plüsskacsa)vagy a rongycsontot. (Ja, imád a Fressnapfbe járni). Ha nincs kellőképpen kifuttatva, mindig földhöz vágja magát, jelezve, hogy még foglalkozzunk vele.
Ha túl sokat aludt előző este, előszeretettel idegesíti a "nagyapapiját"vagyis aput, persze menekülésre alkalmas távolságból. Ha elfárad, mindig az én ölemben alszik el, órákat képes horkolva pihenni.
Fürödni nagyon utál, vagyis csak azt nem viseli el, ha a zuhanyrózsával fürdetjük. A fésülködéstől agylobot kap, bár nyáron mindig nyírjuk, így az inkább télire marad, mint mindennapos feladat.
Tudom, hogy helytelen, de gyakran fürdetjük, mivel ő csak a mi ágyunk végében hajlandó aludni, abból pedig nagyon nem szeretnénk homokbányát csinálni.
Ha utazunk, azt imádja, érdekes módon jobban tűr egy 6-8 órás autóutat, mint egy egyórásat. Ilyenkor feszesen figyel, csak az anyósülésben ülő ölében hajlandó nyüszögés nélkül utazni, de ha odakerül, egy mukkja sincsen. Ha csak rövid ideig megyünk, akkor bepörög, ugrál, karmol, szinte toporzékol.
Estére mindig nagyon elfárad, eszik egy keveset, aztán pontban hétkor irány az ágy. Megtanulta kinyitni az ajtót (sosincs kilincsre zárva, így elég csak rátámaszkodnia) , és zuhanórepülésben érkezik.

Hozzászólások száma: 0