‹‹‹ vissza Picurka adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Gálné gazdi (Picurka), 2010. June 19. 20:17:04 #8694

Fontos kérdés !!!!

Kedves barátaim!

Szeretném kérdezni, hogy a ti lakó helyeteken pl. Pláza,Cora nagyobb bevásárló központokba be tudtok menni az áruházba a gazdi ölében vagy kutyatáskában ? Kis méretű barátaimra gondolok első sorban !! Sajnos Miskolcon nem engenek be már volt, hogy próbálkoztunk és mondták, hogy ki kell menni kutyával !!!! Hol lehetne ezt megtudni, hogy tiszta ápolt kutyát táskában miért nem engednek be ! Az rendben van , hogy az élelmiszer osztályra nem megyünk, de egy cipő vagy ruha boltba miért nem lehet !!!! Sokkal tisztábbak vagyunk mint eggyes emberek !!!! Ha tudtok valami jó megoldást , segítsetek mert ez nem valami jó !

Köszönöm Picurka és anya

Hozzászólások száma: 3

Írta Cathyke gazdi (Cleo), 2010. June 20. 11:01:34 #538934

Engem sem engednek be, csak ha az AlphaZoo vagy a Fressnapf-be megyünk. Éttermek teraszára bemehetek, de csak a földre. A helyi sörözőbe is beengednek, ott még inni is kapok, de sehová máshová nem mehetek.
Amúgy mi tényleg tisztábbak vagyunk néhány ember.

Írta Döncike gazdi (Döncike), 2010. June 20. 08:46:03 #538754

SZia Picurka! Engem a gazdik nem visznek otthon magukkal, mert bár ez itt a Nyugat Kapuja, amire Sopron nagyon büszke, azzal azonban nem büszkélkedhetünk, hogy beengednének üzletekbe, vagy kerthelyiségekbe... Csodálom, hogy Biginek jó tapasztalatai vannak. Igaz, mi nem is igen próbálkoztunk, az első elutasításnál feladtuk a dolgot. Viszont ezért járunk nyaralni külföldre, mert ott nem zavar senkit egy kutyus még nagyon szép szállodákban sem. Persze az igazsághoz biztosan az is hozzátartozik, hogy Magyarországon még a kutyatartók sem igazán kulturáltak, legalábbis ahogy én elnézem Sopronban olyan kutyás gazdik is otthagyják a kutyakakit a platzon, akikről nem is gondolnám. nos, ezek mindig hozzájárulnak ahhoz, hogy elutasítsák a kutyásokat, mert az ilyen látványnak visszataszító ereje van egy üzlet- vagy étteremtulajdonos szemében. Az pedig nincs senkire írva, hogy vajon a kutya és főleg a gazdi hogy fog viselkedni. Tehát szerintem először a kulturált kutyatartás hírének kéne kicsit meglódulnia, hogy ezt a szemléletet ellensúlyozni tudjuk. Csak tényleg az a baj, hogy mindig azok isszák meg a levét, akik rendes kutyatartók.
Amúgy azt végképp nem értem, hogy tásákában egy ilyen icipici kutyát miért nem képesek beengedni. Ott még esélye sincs, hogy megharap valakit, vagy pisil, kakil valahova. Hát ez van... van hova fejlődnünk.

Rita, Döncike gazdija

Írta HalaszneMonika gazdi (Judy), 2010. June 19. 19:39:43 #538470

Szia Picurka!
Most olvastam hogy egy vak férfit nem engedtek be a Matc áruházba a kutyájával,így nem tudott vásárolni. Beperelte őket és megnyerte. Félmillió forintot kap az áruháztól. Amikor a szefósok büdösen,koszosan összefogdosnak mindent,az nem baj. Sajnos ilyen világban élünk.