‹‹‹ vissza Judyék adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta HalaszneMonika gazdi (Judyék), 2010. September 09. 12:58:31 #10551

Kutyanév-számmisztika 2.

PICIKE: Tanulékony, kíváncsi, mozgékony, jó kedélyű. Sokat mókázik, illetve hagyja, hogy vele mókázzanak. Különösen gyerekkel érti meg jól magát. Idős emberekre is jó hatással van, mert derűt és vidámságot visz az életükbe. Addig ugrál, míg el nem mosolyodik a gazdija. Valóságos depresszió elleni gyógyszer ő, mivel bárkit képes felvidítani.

BUNDÁS : Nyugodt, kiegyensúlyozott, hűséges és szorgalmas kutya. Munkára alkalmas. Szívesen segít bármiben a gazdájának. Nagyon ragaszkodó, ezért nem szabad eladni, vagy odaajándékozni másnak. Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor az új gazdinak türelmesnek kell lennie vele. Amikor megszokja az új környezetet, akkor az új gazdit fogja hűen szolgálni.

BUKSI:
Vidám, mozgékony, érdeklődő, könnyen tanul. Rengeteg térre van szüksége. Ha lakásban él, akkor naponta minimum háromszor le kell vinni sétálni. Amennyiben lehet, póráz nélkül kell engedni szaladgálni. Egyébiránt elég erőszakos, akaratos és harcias is tud lenni. Ez főleg akkor nyilvánul meg, ha nem mozoghat eleget.

SUZY: Nagyon okos, önálló, büszke és határozott. Nem könnyű rávenni, hogy azt csinálja, amit a gazdi mond, ezért már kiskorában el kell vinni kutyakiképzésre. Ilyenkor még könnyen és gyorsan tanul, és ha a legelején tisztázódnak az erőviszonyok, a hierarchia, akkor sosem fog ezzel szembeszállni. De ha ezt elmulasztja a gazdi, akkor a fejére nőhet a kutya.

MORZSA: Magának való, visszahúzódó hajlamú, ugyanakkor energikus és kíváncsi is. Hol az egyik, hol a másik látszik. Nagyon jó, ha van saját helye, ahova lepihenve békén hagyják. A gyerekeket is meg kell tanítani, hogy ilyenkor nem szabad piszkálni", mert különben heves, agresszív módon fog reagálni.

CSÖPI: Szeretetre méltó, szép és kedves kutya. Ha megvannak a fizikai adottságai, akkor érdemes kutyakiállításokra vinni, versenyeken indítani és tenyészteni is, mert pénzt hozhat a gazdájának. Ha nem, akkor is sokat segíthet a gazdájának: megvédi, vigyáz rá, akár meg is mentheti az életét. Ez a kutya többet ér, mint egy lottóötös!




Hozzászólások száma: 0