‹‹‹ vissza Picur adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Kildikó gazdi (Picur), 2010. July 26. 18:09:50 #9510

Lábatlanságom története.

2006. szeptember 29.-én éjfélkor,gazdám testvére,arra lett figyelmes,hogy édesanyám hasa lapos. Na de hova szült ???
Rövid kérdezgetés után,anyukám felvezette megmentőmet a padlásra,ahol 3 testvéremmel a porban hemperegtünk. Visszaszaladt a lakásba,magához vett pár dolgot,és újra irány a padlás.Készített nekük egy pihe puha ágyikót, ám amikor egyikünket megfogta,hogy beletegye a kosárba,nem hitt a szemének, hárman összenőttünk. Hosszabb vizsgálódás után kiderítette,hogy a köldökzsinórok rátekeredtek a jobb hátsó lábamra. Rémület lett urrá rajta! Mit tegyen!? Ilyenkor már nem hívhatja fel az állatorvost.
Aztán remek ötlete támadt,majd Ő szétválaszt minket! Zseblámpával és egy hatalmas ollóval tért vissza. A lámpát a szájába vette minket meg a kezébe.Hárman egy tenyérben,veszélyes volt. Aztán szépen megfontoltan elvagdosta a köldökzsinórokat és kiszabadított ,de már késő volt. Mivel mindannyian izegtünk mozogtunk, elszorítottuk az ereimet,nem volt vérkeringésem.
Hétfőn elmentük az állatorvoshoz aki közölte velünk,hogy elhalt a lábam,de semmi vész,majd leszárad és leesik. Guszta mi ???
Ez így is történt,de nem jó helyen vált le,ezért 22 naposan plasztikázni kellett.A Doktornéni azt mondta,hogy még nem műtött ilyen fiatal állatot,de szépen sikerült,és nem lesz baj addig amíg nem terhelem meg.
Decemberben átkerültem jelenlegi gazdáimhoz.
Én jó cica modjára,sokat szalladgáltam,és ahogy nőttem egyre többet használtam a csonkámat,ami nem tett jót. Újra orvos! A diagnózis : teljes amputáció.
Mivel még mindig nagyon kicsi voltan,veszélyes volt a beavatkozás.
Nagyon féltek,hogy elveszítenek. Szerencsére jó kezek közé kerültem. A lábatlanításra még karácsony elött került sor. Komlikáció nélkül,jól sikerült a műtét.
Azóta már megnőttem,és egyáltalán nem hiányzik a negyedik lábam,így is feltudok mindenre ugrani.



Hozzászólások száma: 2

Írta ntimea gazdi (Petyuska), 2010. July 26. 19:50:25 #590872

Édesem, Te nagyon erős cicuska vagy, és csodálatos az élni akarásod.... most a példaképem lettél

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2010. July 26. 17:54:47 #590647

hú, gratulálok a felépülésedhez!