‹‹‹ vissza Némo adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta kokopelli gazdi (Némo), 2013. February 01. 14:20:13 #22443

Ma dokinál voltam....

Ma, amikor felébredtem fél kilenckor, anya se szó se beszéd elkapott és megfésült . Még juti falatot is kaptam. Nem tudtam mire vélni a dolgot, mert sosem szokott felkelés után fésülgetni, jutifalatot pedig csak séta után szoktam kapni. Na....., gondoltam magamban, itt valami készül ellenem. Aztán szépen felöltöztetett és indultunk- akkor még azt hittem a reggeli sétámra - de amikor a labdámat is vinni akartam akkor azt mondta, Némoka most nem visszük a labdát, mert a doktorbácsihoz megyünk egy szurira. Micsoda?????? Jól hallottam, reggel ? Éhgyomorra? Segítség , ez merénylet ellenem.
Amig anya zárta az ajtót én leszaladtam a lépcsőn és mázlimra éppen nyílt a kapu amikor leértem, és huss kiiszkoltam rajta . Mire anya leért nekem hült helyen volt. Jól elbújtam az udvar másik végében a bokrok között. Hiába szólongatott nem jöttem elő. Láttam, hogy anya odamegy az autóhoz , beindítja és elindul vele a kapu felé. Hóha gondoltam, csak nem akar engem meg itt hagyni? Gyorsan előjöttem a búvóhelyemről és rohantam utána. Anya már várt ott engemet és azt mondta, na Némoka tudtam, hogy előkerülsz, ha meghallod a motor hangját, és betett a kocsiba. Az egész utat végig nyafogtam neki. Amikor megérkeztünk már reszkettem is, majd kiestem a bőrőmböl. Anya azt mondta , hogy ne hülyéskedjek, nagy fiú vagyok már. Aztán bementünk a rendelőbe. A doktorbácsi nagyon kedves volt, jól megvizsgált és úgy adta be nekem a szurit, hogy nem is éreztem. Azt mondta makk egészséges vagyok és nem is vagyok kövér, és megdicsért, hogy milyen aranyos jó kiskutya vagyok. Amikor hazajöttünk anya elvitt egy jó nagy sétára, és megint kaptam juti falatot, mert rendesen viselkedtem Nem is kellett volna ennnyire izgulnom, de ki tudta azt előre, hogy nem is olyan borzasztó a doktorbácsi.
Hát barátocskáim ez volt az én nagy kalandom ma reggel.

Hozzászólások száma: 3

Írta Katimami gazdi (Emike), 2013. February 01. 20:31:28 #1363287

Drága kis Némo!
Nagyon örülök, hogy megosztottad velünk a mai napod történetét.
Mi január közepén voltunk a veszettség elleni oltáson, a kombinált oltásra már nem kell mennem mert elmúltam hat éves és azt már csak két évente kell megkapnom.Én is nagyon félek az orvostól Mikor bemegyünk a rendelőbe mami szerint olyan lapos kúszásban lépkedek bent mint egy cica. Mindig a bejárati ajtót lesem hátha jön valaki megsajnál és kienged engem.
Mikor rám kerül a sor és mami feltesz az asztalra remegek mint a kocsonya. és bele akarok bújni a táskájába de sajnos nem sikerül.

Puszi pici nózikádra

Írta Jutka19470329 gazdi (Lulu), 2013. February 01. 14:03:20 #1363137

Szia Némo !

Kétszer is elolvastuk a blogodat, annyira élveztük. Én régen nem féltem a dokitól, de mióta a lábamat megműtötték én is cidrizek. Nem megyek soha magamtól be. Lecövekelek és meg sem mozdulok. Aztán mami kénytelen ölbe venni, megszeretgetni, megpuszilgatni és bevisz a rendelőbe. Ha várakozni kell, akkor percenként elindulok a kijárat felé, de természetesen nem engednek ki a gazdik. Aztán, mikor ránk kerül a sor, újabb harc kezdődik mami és én köztem. Természetesen én győzök. Újra kénytelen a mamim felvenni és bevinni a doktornénihet. Ott meg elkezdek cidrizni. De amikor már látom, hogy a dokinéni nem bánt, akkor összepuszilgatom és meg sem érzem én sem azt a kis szurit. Sajnos mi elég gyakran megyünk ellenőrzésre a lábam miatt. Némokám, akkor már megnyugodtál, megkaptad a fincsi jutifalatot, nagyot sétáltatok anyával, most pihend ki a mai nap fáradalmait. Nagyon kellemes, sétálós hétvégét kívánunk : Luluék

Írta hoffmannsaci gazdi (Gina), 2013. February 01. 13:51:38 #1363133

Némokám!

Élvezet volt olvasni a kis történetedet.
Be kell őszintén vallanom, én is féltem mindig a fehérköpenyestől. Szerintem minden valamire való kutyus fél a fehér köpenytől, s attól az iszonyú szagtól, amit az orvosi rendelő áraszt. Már ez magában egy stresszes állapotot hoz létre bennünk kutyusokban.
Te viszont nagyon vagány kiskutya vagy, s már túl vagy rajta. Ez az éves oltásod volt?
Pamacs és Csibike decemberben kapott szurit a nyakacskájuknál, shippezték őket. Csibike még pluszban a kötelező oltását is megkapta, tehát Ő két szurit kapott. Büszkén néztem innen az égből, hogy milyen bátran viselték mindketten. Egy nyikkanást sem hallottam. Meg is dícsérte a doktorbácsi Őket. Képzeld még szájkosarat is akart először rájuk adni, de mamikétlábúka mondta, hogy nem kell, mert Pamacs és Csibike jó kiskutya. Ők is kaptak jutifalatot, de a doktorbácsitól.

Némokám, most egy évig nem lesz szuri, nyugodj meg. S máskor ne bújjál el, s ha hív, tessék odamenni, hiszen az oltás fontos, nem lehet ellébecólni. Pláne nem is gyalog kell menned a fehérköpenyeshez, még meg is kocsikáztatnak.

Remélem már nyugodt vagy, s nyúzod a labdádat, amit nem vihettél.

Ölelünk, s gyógypuszit küldünk a szuridra.

A NÉGY TESTVÉR: Gina+, Jenny+, Pamacs, Csibike