‹‹‹ vissza Szofi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Kriszti088 gazdi (Szofi), 2010. February 14. 19:51:06 #5669

Kutya - madár barátság

Egy külvárosi részen lakunk , itt sok ember tart háznál tyúkokat . Mi is tartunk tyúkokat .
Szofi kiskora óta imádja őket . Játszik velük . A kedvence az amikor egy tyúk nem figyel , ő óvatosan odalopakodik ,aztán egy hirtelen mozdulattal odaugrik a kerítéshez , a tyúk meg halálra rémül. Reggel ,este szokta őket terelni ( játékos hangon ugat nekik ) , tyúkól tisztításnál is ugat nekik .
Egyszer az egyik kirepült a tyúkudvarból . Érdekes módon nem bántotta csak játszott vele. Szegény tyúk viszont tisztára megvolt rémülve. Volt már olyan is ,nem is egyszer ,hogy bement hozzájuk . akkor sem bántotta őket . Azért a biztonság kedvéért kulccsal van zárva a tyúkudvar ajtó .
Sétánál egyszer látott tyúkokat az egyik udvarban , alig lehetett onnan elráncigálni . Csak állt és bámulta őket , játékosan ugatott nekik . A papagájunkat Pityut sem bántja, nála is úgyanazt csinálja mint a tyúkoknál . Tisztításnál körbeugrálja a kalitkát . Egyedül csak a galambokat nem bírja , azokat mindig megugatja . De biztos azért haragszik rájuk ,mert mindig a mi háztetőnkön gyűlekeznek . Szofi saját falkaterületére ,meg senki nem léphet be ( kivéve az embereket ) . A falkaterületbe meg úgye beletartozik a ház is .



Hozzászólások száma: 0