‹‹‹ vissza Mitya adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Mátyás_Ádám gazdi (Mitya), 2020. May 22. 11:19:05 #25661

Miska Élettörténete

2013 nyarán a Mamámnál nyaraltam Ózdon , amikor a kertből előkullogott egy fiatal macska, nem lehetett több olyan 9 hónaposnál, szóval már majdnem felnőtt inni ment a kertben álló kislábashoz. A nagymamám mindig kitett a kóbor macskáknak vizet. Azt hittem, hogy mint minden macska ez a cica is csak egyszer jön ide. Már éppen kezdtem sajnálkozni, hogy soha nem látom többet ezt a cicát, amikor óvatosan odajött hozzám, és úgy dorombolt. Leguggoltam hozzá óvatosan amennyire tudtam, ugyanis nem voltam még 7 éves se teljesen. És amikor leguggoltam, úgy odabújt a kezemhez, hogy simogassam meg. Nagyon szerette amikor megsimogattam, és szép tükörfényes bundájú hím macska volt. Azelőtt, amikor 4 éves voltam meghalt a Mama egyik cicája, még Papó élt akkor. Őt Miskának hívták és nagyon hasonlított a másik cicára ezért 2015 nyarán elneveztem Miskának. Nagyon szép cica volt és aranyos is. Csak nagyon gyakran megverték a hím macskák mert egy kicsit gyáva cicu volt. Egyszer úgy megharapta egy kutya, hogy egy kicsit félretartotta utána a nyakát. De ez még nem volt olyan súlyos. Az egyik képen amire egy blökis barát írta, hogy szomorú, ott megázott a viharban és hazatalált. Akkor megtörölgettem egy használaton kívüli tiszta törölközővel és rátette Mama a fiatalkori szoknyájára (az a kockás dolog amin ül az a szoknya). Volt még két másik ilyen kóbor macska akikkel együtt a Mamánál voltak, majd őnekik is csinálok profilt. Miskát 2019 januárjában újra elkapta egy kutya, de utána már nagyon félretartotta a fejét és olyan szinten elfertőződött a harapás, hogy nem hittük hogy túléli. A fülénél sebesült meg, úgy hogy nagyon súlyosan váladékozott. Anyukám szerzett olyan sebfertőtlenítőt, amivel a váladékot ki lehet pezsegtetni és napjában 3x egy hétig kezelte a Miskát. Ezután felgyógyult a cica és nagyon jól volt. 2019 május 28-án a Mama bekerült a kórházba mivel 2 éve szívműtéte volt és beteg volt. Ekkoriban tűnt el a Miska cicám, de úgy hogy soha többet nem láttuk.Nagyon szerettem.

Hozzászólások száma: 1

Írta hoffmannsaci gazdi (Csibike), 2020. May 25. 13:26:10 #2123375

A cicáknál ez nagy baj, hogy elkódorognak, aztán baj éri Őket.
Nekünk is volt egy cicatestvérünk. Mi kutyusok hoztuk haza. Anyára könyörgő szemekkel néztünk, hogy hadd maradhasson. Szuper cicatestvérkénk lett Cinóber. Gyönyörűen kigömbölyödött, szőre csodás lett, hatalmas kandúrka lett belőle.
Amikor hazahoztuk, elvittük orvoshoz, s Ő 4-5 hónaposra saccolta. Picinyke volt, alultáplált, tele bolhával, fülei atkásak, de anya és a doktorbácsi meggyógyították, rendbehozták hamar. Eleinte csak a hában benn volt velünk együtt, aztán ahogy növögetett, kéredzkedett ki. Az kertben is sokáig meg volt, nem ment el, de azért mindig távolabbra merészkedett. Aztán jött a szomszédolás, utána az utca, utána a főút. Elütötte egy autó. Nagyon megsirattuk. A mai napig hiányzik nekünk. Jókat játszottunk együtt.

Kisbarátnőd: Csibike