‹‹‹ vissza Gombóc adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta mocsing3 gazdi (Gombóc), 2011. March 17. 18:34:13 #14476

Tegnap hajnalban megszülettek:-)

Szóval izgatottan vártam az ellés idejét, végülis voltunk ultrahangon, megmutatták kinagyítva a kutyusok buksiját, meg mindenüket, három négy darabra saccoltak.
Én csak számoltam a napokat, bújtam a könyveket, bár a legtöbbet inkább elégetném, rémhírekkel van tele, ugyonezt tapasztaltam az interneten is amiket írnak ezekről a dolgokról, komolyan mondom lefagytam mikor olvastam miket vegyek magamhoz azért, hogy mindent elvégezzek a kutya helyett..
Február 9-én esett teherbe, és április 9-én hajnali fél kettő fele, már kibújt az első kutyuli.
Előzményként annyit, hogy délután három óra körül tapasztaltuk, hogy valami változik a kutyán, leginkább a tekintetén láttam, én magam remegtem, mindenki körülöttem rám hozta a frászt..Próbáltam bizakodni, minden rendben lesz, aztán figyelni kezdtem a kutyát, merre vackol, jár kelt, helyezkedett.
Arra saccoltunk, hogy másnap délután fognak világra jönni, aztán másképp alakult sokkal gyorsabban, mint vártuk.
Eljött az este, levackoltam én is a kutya mellé, gyakorlatilag nem tudtam mire vélni a hangokat amiket kiadott magából az állatkám, erre odaágyaztam mellé
A lényeg, hogy mindent le szerettem volna fényképezni, orvosok telefonszámaival a kezemben, gyakorlatilag félálomban egy egész orvosi felszereltséggel magam körül, várakozó álláspontban voltam, mikor látványos fájások, és nyomások után beindult a dolog..
Éjjel egy óra és fél kettő között "elfolyt a magzatvíz", onnantól kezdve pedig mintha felgyorsult volna minden, és hopp kicsusszant az első sajtkukacka, és rá kb. 6-13 percre a másik is, meg a méhlepény, és én csak ültem szurkoltam és fényképeztem, a kutyába úgy beindultak az ösztönök, hogy nekem gyakorlatilag csak pislognom kellett..úgy csinálta a dolgokat a szuka, mintha mindig ezt csinálta volna. Aztán várakozás következett, kb. 1 óra múlva újabb két kutya született. Minden ok, szépek egy fiú három leányzó Tök süketek még és vakok, nyöszörögnek, nagyon édesek!!!
Köszönik szépen jól vannak, növögetnek.

Hozzászólások száma: 2

Írta pettyes1ed gazdi (Kyra), 2011. March 19. 08:25:20 #873274

Hát kedves Gazdi! Én nem jártam ilyen cipőben és nem is leszek. Sajnos annyi kutya van már a menhelyeken, és annyi túltenyésztet beteg kutya a rendelőkben... Szomorú Ezért értem meg az orvost aki "hadovált" a kutyád ivartalanításáról.
Tésztát főzöl a vemhes kutyádnak??? Neki most speciális tápra lenne szüksége! Amibe minden ásványi anyag és vitamin megtalálható a kiskutyák ideális fejlődéséhez ( mert most ők is a tésztádat eszik) A kutya nem olasz ember hanem húsevő. És csak 1'% ban különbözik a farkastol. ( és az nem az étkezés )
Remélem a kicsik szerető gazdikra lelnek!

Írta szilvia7 gazdi (Simba), 2011. March 17. 21:55:54 #872450

Ha valaki ezt ilyen könnyü valra veszi azt nem ertem.
Ha nincs penzed ultrahangra es abban bizol hogy majd minden jol megy...hat akkor az jol kezdödik.
Es ha szüles közben komplikaciok lesznek?akkor lesz penzed orvosra?
Lesz penzed(es idöd) a jövevenyekre?
Azokat is meg kell vizsgaltatni rendszeresen,elsö oltasok,megfelelö eledel rengeteg penzbe fog kerülni es nem ajanlatos söt nem is lehet sporolni.
Azt hogy az utodok megfelelö helyre-e kerülnek mar a paroztatas gondolata elött kellene gondolni.
Nem hiszem hogy valakinek mindegy lenne hogy hova,milyen kezbe kerülnek a szeretettel fölnevelt kis utodok????
En nagyon bizok benne hogy mar egy parnak van most megfelelö jövöje es nem egy menhelyben fognak vegezni.

Egyebken ha egy kutya terhes-teljesen ugyan ugy viselkedj vele.ugyan ugy setalj,jatsz vele,nem szabad tul kenyeztetni.
A terhesseg masodik feleben adj neki többet enni (de ne tömd pl.kekszel vagy valami cukros dolgokkal,inkabb fött hussal,zödseggel)es figyelj hogy elegendö kalciumot kapjon.
amire meg ügyelj pl.bizonyos kullancsriasztok stb.inkabb termeszetes eredetüek legyenek.