‹‹‹ vissza Rafi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta olcsiii gazdi (Rafi), 2009. December 13. 17:52:51 #3870

Voltam kutyasuliban

Miután megkaptam már 4 oltásomat, és egyszer voltam már egy parkerdőben is kirándulni, a gazdik elvittek kutyasuliba. Illetve oviba.
Először nagyon félelmetes volt, mert hát autóval kellett odamenni, és én ott mindig hányni szoktam, meg félek is. Vagyis nem félek mindig annyira, de azért úgy csinálok
Szerencsére hamar odaértünk. Egy jó nagy helyen lehetett szaladgálni, de először nem mertem, mert a másik két kutya sokkal nagyobb volt nálam. Akkora nagyok, amekkora én felnőtt koromban sem leszek.
De az egyikük tetszett nekem, úgyhogy vele fogócskáztam is. Feladatokat is végre kellett hajtani. Először meg kell tanulnom, hogyha a gazdi azt mondja, hogy üljek le, akkor szorosan a lábához kell, és nem elé, vagy keresztbe. Elég hamar vettem a lapot, úgyhogy a következő foglalkozáson a gazdi lába mellett sétálás volt a feladatom. Egész jól ment, csak néha siettem előre. Az óvónéni mondta a gazdinak, hogy vegyen nekem fojtónyakörvet, de ő nem akar. Azt gondolja, hogy elég fiatal vagyok még ahhoz, hogy enélkül is megtanuljam ezt. Elvégre 3 hónaposan ott szambáztam a 6 és 8 hónapos kutyusok mellett, és nem is voltam fegyelmezetlenebb, mint ők. Pedig nekik van fojtó is, szóval erről ennyit.
Már amúgy is tudok trükköket, szóval nem is értem, minek nekem iskolába járni. De azért nem bánom, mert tetszik nekem az új pajtim, akivel ott játszottam. Ő körülbelül egy 25 kg-os kölyök golden, én meg úgy 4 és fél kg-ot nyomok jelenleg. Ezért egy kicsit fura volt először, mikor rámfeküdt, és csak a fejem látszott ki alóla, de nem bántam. Inkább még provokáltam is, hogy kezdjük elölről.
Ja, és még történt ma egy fonots dolog. Kaptam egy pulcsit. Nagyon jól jött, mert így nem fázott a hátam az oviban, meg nem én lettem a koszos, hanem a pulcsi. Így sokkal jobban élveztem a foglalkozást, mint tegnap.
Van majdnem egy hetem, hogy kieszeljem, a következő oviban mivel tudom felbosszantani a nagyokat.

Hozzászólások száma: 3

Írta olcsiii gazdi (Rafi), 2009. December 14. 13:32:02 #227452

Köszönöm!
Nem kapok fojtót, azért sem.
Én is próbáltam felkéredzkedni Anyuhoz, de ő nem engedte. Úgy gondolta, hogy találjam fel magam. És sikerült is

Írta CukkerNyuszi gazdi (Kittyke), 2009. December 14. 10:41:02 #227275

Mi is voltunk már kutyasuliban, de annyira félős vagyok hogy az idő nagy részét anyu kezében töltöttem, túl sok volt a nálam nagyobb kutya...

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2009. December 13. 20:02:05 #226886

Szia Rafi!
Biztos nagyon okos kutyus vagy, ha ilyen fiatalon már tudsz mindenféle trükköt. Egyébként szerintem sem kell neked fojtó, a lényeg, hogy ne hámban menj suliba, mert azzal tényleg nehezebb egy-két dolog. Sok okosodást!