‹‹‹ vissza Fifi adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta pittbully gazdi (Fifi), 2009. July 31. 18:24:42 #1266

Hajh! Pavlov...

Nos, a gazdi itt a fórumon kért segítséget, hogy engem jobb belátásra bírjon a behívással kapcsolatban.
Kapott mindenféle infót:
1.ne legyek soha többet elengedve a pórázról!
2.10m-es kötél végén szaladgáljak
3.meg azt is, hogy koplaltassanak és a behívást finomsággal jutalmazza a gazdi.

A gazdám rendszerint szégyenkezik a megjelenésem miatt, mert olyan vékony vagyok mint egy agár, pedig naponta 2X kapok enni. ehhez hozzájárul, hogy reggelene elkísérem kocogni, alalmanként pedig bringával megyünk. Mellesleg pedig válogatós vagyok, nem eszem meg akármit! Azt a javaslatot kapta a gazdim, hogy naponta csak egyszer kapjak enni, mivel már felnőtt vagyok és hetente 1X 1 napig ne adjon nekem ételt.

A lényeg: a gazdi elhagyta a reggelit és jutalomfalatképpen vett nekem szalámit, amit imádok és mindíg kunyizok a másik gazditól - de rendszerint nem kapok, hajhh....

Amíg nem volt idegen szag és kutya a láthatáron, addig a kedvébe jártam a kétlábú nőszemélynek és teljesítettem a bugyuta kéréseit, a szalámiért cserébe - hadd örüljön!

De amikor megláttam, a távolban az ismeretlen kutyát, badarság lett volna azt a nyamvadt szalámit egy jó kis szaglászásért elcserélni!!!
Sőt egy másik alkalommal, amikor a gazdi mellett ültem, és nem futottam oda a másik kutyához (mert azért mostanában ilyet is szoktam tenni) és ő meg akart jutalmazni a szalámival és az orrom alá dugta én rá se hederítettem.

Sőt olyan is volt, hogy egy séta alkalmával, kiköptem a szalámit, amiért otthon élek-halok! Ja próbálkozott a szentem már kutyaszalámival, párizsivel, tápokkal, sima- és füstölt sajttal - naná, hogy egyik sem érdekel, ha szaglászhatok, vagy barátkozhatom!

De most, hogy már csak naponta egyszer kapok enni, még soványabb vagyok,mint amikor még 2X kaptam.

Nem is tudom, mi lesz ha a gazdi ráveszi magát és kihagyja 1 egész napig az etetésemet. A bordáim átszúrják a bőröm. Ha Amcsiban lennénk ellvennének tőle és megbüntetnék, hogy kínozza: éhezteti a kutyáját!

Hozzászólások száma: 4

Írta vorosritty gazdi (Nia), 2011. June 16. 08:47:32 #974131

Remélem hamar megoldódik a behívós gondotok
Hát bizony ez egy olyan dolog, hogy a türelem és a kitartás az ami igazán segít.
Sok sikert!

Írta Erka gazdi (Bubu), 2010. March 16. 20:22:23 #398134

Jaj Fifi ezek nagyon ismeros dolgok......
Amig otthon vagyunk minden olyan ugyesen megy,de aztan mikor kimegyunk es jon egy masik kutya persze hogy oda kell szaladnom.
Meg az idegesiti gazdikamat még hogy mikor hiv magahoz en minden egyes alkalommal pisilek egyet es csak aztan ohajtok odamenni.
Ja amugy koszonom a meghivast a Jack russel talalkára,nagyon szivesen mennek csakhogy en Írorszagban élek.
puszi

Írta pittbully gazdi (Fifi), 2010. January 24. 09:54:16 #296716

Igen, nagyrészt már megy. Az ismert utcaszakaszon már póráz nélkül láb mellett haladok. Azóta nagyon sok változás volt az életemben, erről később talán írok egy újabb bejegyzést.

Írta Christa gazdi (Jennyke), 2010. January 23. 19:52:13 #296034

Sikerült már a behivást megtanulni? Szép estét!