‹‹‹ vissza Grizelda adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta potya gazdi (Grizelda), 2009. December 05. 19:46:03 #3674

Filemon és Lola emlékére

A testvéreim voltak. Először Lola ment el 26 naposan, három hétre rá Filemon is feladta.
Gazdi összeszedett minket a kertből, ahová egy másik kétlábú dobott be. Én végigsírtam az éjszakát, ők csak hallgattak és dermedten feküdtek, ez már előrevetítette a szomorú jövőt.
Lolával kezdődött, nem akart enni, a végén az állatorvos mondta ki a végszót: életképtelen. Fájdalmai voltak, de csak bújt hozzánk és gazdihoz, ha kivette mellőlünk. Végül elvitték őt és nem láttuk többé (elaltatták).
Ezután kitört rajtunk a macskanátha, ez a leselkedő gyilkos. Kigyógyítottak belőle. Sajnos Filemon egyre jobban lemaradt. Gyenge volt ő is. Kicsi, pislákoló élet. A végén legyőzték a macskanátha idegrendszeri szövődményei. A halála előtti estén kezdődött epilepsziás rohamokkal. Kihűlt a teste, ami a halál közvetlen hírnöke nálunk - hiába melegítették őt. Kivették mellőlem őt is, de mindketten sírtunk, visszatették hát. összebújva aludtunk el, ő örökre...
Sírtam, jajgattam, még akkor is, amikor Filemon már el volt temetve. Az az ember, aki kidobott minket, biztosan aznap is nyugodtan aludt, és már nem is emlékszik arra, hogy sorsára hagyott három kiscicát, akik nem kérték, hogy erre a világra születhessenek, de ha már megszülettek, joguk lett volna az élethez.
Legyen szép az álmotok kicsi testvéreim, odaát már nem fáj semmi.
http://www.youtube.com/watch?v=x2sd8UMUaIk

Hozzászólások száma: 4

Írta Efike gazdi (LUCA), 2010. April 19. 19:35:28 #453748

Nagyon megható és fájdalmas a ti történetetek.
Sajnos nagyon sok rossz ember van aki soha nem gondol abba bele, hogy
egy ilyen pici élőlény is mennyit tud szenvedni és nem tehet arról hogy a világra jött. Sokat túlságosan fáradságosnak tartják, hogy akár hónapokon át ha kell keressék az új gazdit a kis jövevénynek, pedig nagyon megéri. Úgy látszik az ilyen kegyetlen emberek el tudnak számolni a lelkiismeretükkel.
Jó egészségeget és hosszú boldog életet kívánok neked:
Pussz.: Luca

Írta milda gazdi (foltika), 2009. December 06. 14:30:24 #216854

Nagyon szomorú és sajnos nem egyedi eset a tiétek.Neked kívánok hosszú boldog életet ami sajnos pici testvérkéidnek nem adatott meg.

Írta mary60gold gazdi (DODÓ), 2009. December 06. 11:26:43 #216679

Legyen szép az álmotok kicsi Cicuskák!! Nyugodjatok békében!!!A szívekben örökre élni fogtok!!!

Írta Evamama gazdi (MAFFIA), 2009. December 05. 19:47:16 #216034

Tudod Grizelda az én gazdim minden nap gyújt gyertyát egy másik honlapon Lola és Grizelda emlékére, mikor nekem és a kutyapajtásaimnak gyertyát gyújt.
Sajnálom, hogy már nincsenek itt, de az emlékük megmarad. Nőjj nagyra, legyen benned sok öröme a gazdinak.