‹‹‹ vissza Risza adatlapjához vagy blogjaihoz

Írta Riszagazdi gazdi (Risza), 2010. August 14. 07:13:13 #9973

Risza ma 4 éves!

Szép nap a mai. Az én Riszám ma lett négy éves. El se hiszem, hogy repül az idő.

2006. július 18.-án 14 évesen elment az én kis öregem, Tücsi, egy németjuhász keverék, akivel hosszú, tartalmas életet éltünk. Sportoltunk, kirándultunk, bejártuk az országot az agilityt népszerűsítendő, munkakutyáztunk, vadászatra jártunk. Szerencsésnek mondhattam magam, hogy velem volt. A halála is úgy zajlott, ahogy mindenki elképzeli magának. Megvárt a véggel, amíg hazaértem. Ölbe vettem, és akkor egy szusszanással elment.

Akkor azt hittem, hogy belehalok. De lassan-lassan rájöttem, hogy nincs miért keseregnem. Egy alig 1 hónapos kiskutyát befogadtam, majd egész életét megpróbáltam széppé tenni, és ott lehettem az utolsó percekben is vele. Szóval elkezdett hiányozni egy kutya társasága. Három hónappal Tücsök halála után született meg Risza, a magyar vizsla Domonyban, egy igazi szerelemből foganva. Neo, a papa a mai napig szerelmes Kirába, ez egyszerűen már annak idején is lerítt róluk. A 11 kölyökből 7 kislány maradt meg, akiket a papa féltő gondoskodással vett körül. Tisztogatta őket, gondozta őket, a mamának csak szoptatni kellett. 3 hetesen láttam őket először. Risza és a tesója, Piros már akkor kitűnt a többi közül. Nagyobbak voltak, mozgékonyabbak, mint a többi kölyök. Aztán 1 hétre rá eljött a választás. Na persze, ahogy én azt képzeltem Az egyik kölyök nyivákolt, ha felvettem, a másik hátat fordított. Piros le se tojt. És mit gondoltok, ki mászott az ölembe, ki ült le a lábamhoz birtokló pózban? Hát persze, hogy a Risza. Ő élvezte, hogy az ölemben van, és hogy simizem. Kész, ennyi volt. Kapott egy pici nyakörvet, és a nevét is megadtuk. Onnantól hetente látogattam. 2006. október 15.-én hoztam el. Se hiszti, se nyafi, csak megilletődés. Két-három nap alatt belakta a lakást. Egy kis ördögfattya lett. Leamortizálta a lakást, a bosszúpisi sokáig megmaradt ha valami nem tetszett neki. Három éves volt, mire benőtt a feje lágya.

Nagyon nehéz volt összeszokni, hisz Risza agya, egyénisége,makacsága megér egy misét, de nem bántam meg. Egy okos, ragaszkodó, hatalmas szívű és lelkű kutyát kaptam az élettől.

Boldog szülinapot, kislány!

Hozzászólások száma: 0